Kézilabda kupa

Kisorsolták a női és férfi Bajnokok Ligája csoportjait

2020/2021. évi Női Bajnokok Ligája csoportbeosztása
A-csoport B-csoport
FRA Metz Handball  ROU SCM Ramnicu Valcea 
RUS Rosztov-Don
HUN Győri Audi ETO KC 
NOR Vipers Kristiansand  MNE Buducsnoszt
DEN Team Esbjerg
GER Borussia Dortmund 
HUN FTC-Rail Cargo Hungaria  RUS CSZKA Moszkva 
ROU CSM Bucuresti  FRA Brest Bretagne Handball 
GER SG BBM Bietigheim  DEN Odense Handbold 
SLO RK Krim Mercator  CRO HC Podravka Vegeta 

„Azt gondolom, mindegy melyik csoportba kerültünk volna, mert a másik oldalon is vannak bombaerős ellenfelek. Ebben a nyolcasban is vannak ugyanolyan erős csapatok, mint a másikban. A kiegyensúlyozott mezőny és az új lebonyolítás miatt is el kell felejteni a 10-15 gólos könnyed sikereket, szinte minden meccs rangadónak számít majd. Nem csak idegenben, de otthon is kőkeményen meg kell majd küzdenünk a győzelmekért” nyilatkozta Danyi Gábor a Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

"Kísért a múlt! A Ljubljanát leszámítva a csoportunkban lévő valamennyi csapattal megmér- kőztünk az elmúlt szezonban. Az biztos, hogy a Rosztov továbbra is hihetetlenül erős lesz, a Vipers tovább erősödött, láttuk, hogy az Esbjerg is kiváló csapat, illetve nem tudhatjuk biztosan, hogy a Metz és a Bucuresti végül milyen kerettel vág neki a szezonnak. A cél, hogy továbbjussunk a csoportból, de nem kétség, hogy kőkemény meccseket kell ehhez megvív-nunk" mondta közvetlenül a sorsolást követően Elek Gábor.


2020/2021. évi Férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztása
A-csoport B-csoport
MKD HC Vardar 1961  ESP Barca
FRA Paris Saint-Germain HB HUN Telekom Veszprém HC
POL Kielce  GER THW Kiel
POR FC Porto Sofarma  DEN Aalborg Handbold 
HUN MOL-Pick Szeged  FRA HBC Nantes 
BLR HC Meskov Breszt  UKR HC Motor Zaporozsje 
NOR Elverum Handball  SLO RK Celje Pivovarna Lasko 
GER SG Flensburg-Handewitt  CRO HC PPD Zagreb 

 

„Nos, szerintem nincsenek könnyű csoportok a Bajnokok Ligájában. Jelenleg, azt gondolom, minden együttes jó, és komoly erőt képviselnek, és ma este Európa legjobb 16 csapatát lát- hattuk a kalapokban. A mi csoportunkba került a Barca és a Kiel is, akik ellen sosem egyszerű pályára lépni” – nyilatkozta David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője.

„Ez egy kiegyensúlyozott csoport, amelyben több tapasztalt csapatot is találhatunk. Célunk, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk, ezért végig harcban legyünk. Mindig a legjobbra kell törekednünk, meccsről meccsre fejlődni. Nem lesz könnyű dolgunk, de állunk elébe, mert a céljaink komolyak” – értékelte csapata beosztását Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged ve- zetőedzője.

2020-07-02

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk