Kézilabda kupa

Két új játékossal erősít nyártól a Győri Audi ETO KC

– Hamarosan teljessé válik a 2021/22-es játékoskeretünk – kezdte dr. Bartha Csaba elnök. – Az elmúlt évekhez hasonló elvek alapján alakítottuk ki a Győri Audi ETO KC keretét, hogy alkalmas legyen a legnagyobb célok elérésére is. Tizenhét játékos fog az első csapatban szerepelni. Mind felnőtt korúak és gyakorlatilag mindannyian alapemberei nemzetük válogatottjának. Jelena Despotovics jól ismeri a hazai viszo- nyokat, mi is jól ismerjük őt, hiszen évek óta Debrecenben kézilabdázik. Személyében egy jó munkabírású, harcos, elszánt, sokoldalú játékossal erősödünk, ráadásul, ha a szükség úgy hozza a belső posztok mindegyikén is bevethető. A 2020. évi dániai Európa-bajnokságon is figyeltük teljesítményét, és nagyon jó teljesítményt nyújtott. A tárgyalások során egy profi sportoló benyomását keltette, nem csak szimpatikus játé- kos, de egy hatalmas küzdő, igazi harcos; vele kétéves kontraktus írtunk alá. Örömmel jelenthetem be, hogy a dél-koreai Ryu Eun Hee személyében egy igazán kiváló játé- kossal sikerült megegyeznünk. Ryu már régebben is a látókörünkben volt, figyeltük játékát és fejlődését az elmúlt világversenyeken. Játszott már Európában, a Paris 92 együttesében, de jelenleg hazája bajnokságában szerepel. Nagy reményeket fűzünk hozzá, egy remek embert ismertünk meg tárgyalásaink során, örülök, hogy karrierje következő nagy lépését Győrben teszi meg a Bajnokok Ligájában való szerepléssel. Hosszú idő után lesz ugyanis újra dél-koreai játékos a legrangosabb klubsorozatban.

Nem kellett nagyon bemutatkozni egymásnak, hiszen jól ismertem a Győri Audi ETO KC-t, mind a klubot és a játékosokat is, hiszen rengetegszer játszottunk egymás ellen. Nyilván, ha a világ legjobb csapata keres meg, akkor nem sokat kell gondolkodni. Nagyszerű debreceni évek után elfogadtam az Audi ETO hívását, azért, hogy tehessek egy újabb lépést előre karrierem során. Már várom a közös munkát nyártól, de természetesen addig is a Loki színeiért teszek meg mindent a szezonban – nyi- latkozta Jelena Despotovics.

Jelena Despotovics a Buducsnoszt Podgoricában nevelkedett. Nevelőegyesülete mellett a Biseri, a Krim Ljubljana és a Debrecen csapataiban szerepelt eddig pálya- futása során. A Buducsnoszt csapatával 2015-ben Bajnokok Ligája győzelmet ünne- pelhetett, míg 2012-ben részese volt a montenegrói válogatott Európa-bajnoki győ- zelmének. Mai napig a nemzeti csapat meghatározó játékosa.

– Megtisztelő volt a Győri Audi ETO KC megkeresése. Természetesen ismerem a csa- patot, a világ legjobb klubjáról van szó. Nagy kihívás számomra, hogy a legjobbakkal a legmagasabb szinten a Bajnokok Ligájában is együtt szerepelhetek, de nincs bennem félelem, szeretnék élni a lehetőséggel. Remek játékosok vannak a csapat- ban, válogatott szinten többször is játszottam ellenük. Jelenleg tartanak még a dél-koreai bajnokság küzdelmei, de nagyon várom a közös munkát nyártól!  – mondta Ryu Eun Hee.

Ryu Eun Hee részt vett a 2012-es londoni és a 2016-os riói Olimpiai Játékokon, London- ban negyedik helyen végezett a Dél-Korea színeiben. Az elmúlt világbajnokságokon rendre pályára lépett, csapata legjobbja volt, az Ázsia Játékokon két aranyérmet nyert.



Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás – Fotó: MTI /Czeglédi Zsolt

2021-01-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk