Kézilabda kupa

Kent Robin Tönnesen nyártól Szegedre teszi át a székhelyét

Szeretnék újabb jó hírrel szolgálni a MOL-Pick Szeged táborának. A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tønnesen is a csapatot erősíti majd. A jobb- átlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, a klub cégvezetője.

Érdekesség, hogy Kent Robin Tønnesen Svédországban, Partille nevű településen látta meg a napvilágot 1991. június 5-én. Norvégiában indult a pályafutása, előbb a Fjellhammer IL, majd a Haslum HK csapatában szerepelt. A 2012-2013-as szezonban a svéd IK Sävehofhoz igazolt. Egy év múlva már Németországban, a HSG Vetzlar együttesében játszott. Miután 2104-ben Berlinben a Szeged megnyertük az EHF-kupát – az elődöntőben a Füchse Berlint verték meg  –, ősszel éppen a berlini Rókákhoz tette át a székhelyét. 2017 nyarán szerződött Magyarországra, a Telekom Veszprém csapatába. 2010-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, 2017-ben Franciaországban világbajnoki ezüstérmes lett. Kent Robin Tønnesen a szegedi klub első norvég játékosa lesz.

A MOL-Pick Szeged bejelentésével egy időben honlapján a Telekom Veszprém is nyilvánosságra hozta a játékos távozását.

A tavalyi évben, Kent sérülése után, egy+egy éves szerződést kötöttünk a játé- kossal, annak érdekében, hogy a sérülés után lehetőséget adjunk neki, hogy minél előbb visszatérjen korábbi formájához. A szerződése szerint március 31-ig volt lehetőségünk közös megegyezéssel meghosszabbítani azt. A világban kiala- kult pandémiás helyzet klubunkra is nagy nyomást helyez, aminek következ- tében különösen mérlegelnünk kell a következő évi keretünk létszámát. Mivel Kent pozíciójára két, érvényes szerződéssel bíró játékos is van a következő sze- zonra, ezért a klub vezetése és a játékos közös megegyezéssel arra jutott, hogy nem gördítünk akadályt távozása elé. Kent magyar bajnokként, Magyar Kupa győztesként és kétszeres Bajnokok Ligája Final Four résztvevőként távozik Vesz- prémből!”

Címlap fotó: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images – Fotó: Vörös Dávid

 

2021-03-03

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk