Kézilabda kupa

Katicák is elkezdték a felkészülést

A Lébényi Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület (LKSZ SE), alias Katicák megnyerték a 2021-2022. évi Győr-Moson-Sopron Megyei Női bajnokságot, ezzel jogot szereztek az NB II-ben való indulásra. Kiss Lajos, a Győri Audi ETO KC egykori menedzsere, a csapat jelenlegi edzője a bajnokság megnyerése után a Kisalföld hasábjain értékelte csapata teljesítményét:

– Tavaly a serdülőbajnokságban tizenöt mérkőzésből tizenötöt megnyertünk, mikor a Covid vírus miatt lefújták a bajnokságot. Tulajdonképpen ott korosztályos szinten jó eséllyel lett volna egy aranyérmes csapatunk, melyre épült a mostani gárda, hiszen most első éves ifjúsági csapat vagyunk, a keretben többségében 2004-ben vagy később született játékosok szerepelnek, mindössze két felnőttel kiegészülve nyertük meg a bajnokságot. Nem titok, ez is volt egyébként a cél, ezek a játékosok szinte egytől egyig Lébényben, nálam kezdték a kézilabdát.  Nulláról indult mindenki, gyakorlatilag itt tanulták meg ezek a gyerekek a kézi- labda alapjait az elmúlt hat és fél év alatt. Szinte mindenki idevalósi, Kimléről, Mecsérről vannak még gyerekek, akik ide jártak, járnak az általános iskolába.

– Hogy sikerült az élen végezniük?
– Érdekesen alakult a bajnokság! – emlékezik vissza Kiss Lajos, a csapat edzője, immáron a celldömölki edzőtáborban. – Hamar eldőlt, hogy az aranyéremért a Győrszemere, a Fertőszentmiklós és a Lipót csapataival kell megküzdenünk. Vé- gül is húsz mérkőzésből tizenhetet megnyertünk, egy végződött döntetlenre, s mindössze két alkalommal szenvedtünk vereséget; Répcelak és Fertőszentmiklós ellen nem sikerült megszerezni a két pontot. A megszerzett 35 pont elégnek bizonyult a sikerhez. A csapat erejét mutatja, hogy mi lőttük a legtöbb gólt (638) és kaptuk a legkevesebbet (463). Támadójátékunk erejét mutatja, hogy a góllövő listán Simon Csenge Anna a 9. helyen végzett 122 góllal, de rajta kívül az első negyvenbe bejutott még Lengyel Anna (91 gól), Stipkovits Virág (74 gól) és Kokas Karina (63 gól).

– A csapat bejutott az NB II-be, ahol már komoly csapatok jönnek szembe. Ilyenkor általában a klubok vezetői erősítésen gondolkodnak. Lébényben is így van?
– Azok a játékosok veszik fel a harcot egy osztállyal feljebb, akik kiharcolták a bajnoki címet. Mindössze egy játékost igazoltunk beálló posztra, Nagy Rebeka Győrből érkezett hozzánk.

– Milyen célt tűztek ki a csapat elé?
– Bármennyire is furcsán hangzik, nem tűztünk ki konkrét célt. Amit viszont fon- tosnak tartunk, hogy a lányok fejlődjenek, s meglátjuk, mire lesz ez elég. Egyet ígérhetek: 60 percen keresztül űzni, hajtani fogjuk ellenfeleinket.


Akik a bajnoki címet kiharcolták

Kapusok:

Banyó Korina, Mészáros Tifani, Palkovits Zsófia, Tóth Barbara

Jobbszélsők:
Plachy Fanni, Takács-Kiss Kitti

Jobbátlövő:
Simon Csenge Anna

Irányítók:
Stipkovits Virág, Kokas Karina

Beállósok:
Limp Mirella, Hatos Eszter, Trestyén Bestrix, Banyó Mirella

Balátlövők:
Lengyel Anna, Lengyel Zsófia, Erdős Melitta


Balszélsők:
Horváth Luca, Takács Noémi, Kovács Laura


Edző: Kiss Lajos Elnök: Horváth Norbert


– Lébényi Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület az elmúlt idényben a Győr-Moson-Sopron Megyei Női Kézilabda Bajnokságban szerepelt, s készül az NB II-ben való megmérettetésre – vette át a szót Horváth Norbert, a klub elnöke. – Ennek ellenére fő célkitűzésünk az iskolai tanulók testnevelési és sporttevé- kenységének elősegítése, valamint az utánpótlás nevelésben való közreműkö- dés. Lébény városában a második legnagyobb civil szervezet vagyunk. Jelenleg 50 utánpótláskorú lány és 23 felnőtt nő kézilabdázik az egyesületünkben. Tag- létszámunk 2011-ben történt megalakulásunk óta négyszeresére nőtt, ami számszerűleg jelen pillanatban 80 főt számlál. Egyesületünk már nem csak tele- pülési, hanem mikro térségi szinten próbálja meg kielégíteni a sportolási igénye- ket. Kimle, Mecsér, Győrsövényház, Tárnokréti, Mosonszentmiklós községekből is járnak hozzánk rendszeresen kézilabdázni.

Miért Katicák?

Amikor hét éve átvettem a csapatot, a táblázat végén szerénykedtünk nulla győzelemmel emlékezik vissza Kiss Lajos. Aztán sikerült négy győzelmet aratnunk, s az öltözőben kijelentettem: „Na, Katicák, van nyolc pontunk, eggyel több, mint a katicabogárnak!”  Azóta becézik a csapatunkat Katicáknak.


 

2022-07-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk