Kézilabda kupa

Katarina Bulatovics: Nincs értelme tovább folytatnom!

2020. június 26-án, pénteken délben érkezett a hír, miszerint az EHF a világ egész- ségügyi helyzet folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve bejelentette, hogy törli a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 2020 eseményt, azaz a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Az EHF törlés- ről szóló döntése kihatással van a Győri Audi ETO KC keretére is. Katarina Bulatovics, aki csak a Final Four miatt vállalt még pár hónapot, most végleg befejezi karrierjét. A klub és a játékos közösen megegyezett, hogy július 1-től érvényes szerződése nem lép hatályba.

Nagyon rosszul érintett a Final Four törlése. Azért döntöttem a hosszabbítás mellett, hogy méltóképp fejezzem be pályafutásom. Sajnos, azzal, hogy nincs a budapesti döntő, már nincs értelme tovább folytatnom. Köszönöm dr. Bartha Csaba elnök úrnak, Danyi Gábor vezetőedzőnek, csapattársaimnak, a Győri Audi ETO KC kollégáinak és a szurkolóknak is a rengeteg bizalmat és segítséget nemcsak az elmúlt hetekben, hóna- pokban. Nem így terveztem  a visszatérésemet Győrbe, de mivel sajnos nincs ráhatá- som a dolgokra, ezért bejelentem, hogy végleg befejezem a profi sportolói pályafutá- som – nyilatkozta Katarina Bulatovics.

Katarina Bulatovics 1984.november 15-én született Kragujevac-ban. Két szezonban sze- repelt a Győri Audi ETO KC csapatában. Először a 2013-14-es évadban, majd öt év múlva a 2019-20-as kiírásban. Magyar bajnok, Magyar Kupa győztes és Bajnokok Ligája győztes a csapattal. A két szezonban összesen 72 tétmeccsen lépett pályára zöld-fehér színekben, ezeken 200 gólt szerzett. Hosszú és eredményes pályafutása alatt Győrön kívül játszott még a Karagujevac, a Knjaz Milos, a Humel Lasta, a Slagelse, a Buducs- noszt, az Oltchim Valcea és a Rosztov-Don csapatában. Négyszeres Bajnokok Ligája győztes (Slagelse 2007, Buducsnoszt 2012, Győri Audi ETO KC 2014,  Buducsnoszt 2015),  magyar, dán, román, orosz és montenegrói bajnok. Megnyerte a magyar, az orosz és a montenegrói kupát is csapataival. KEK-győztes, valamint Európa-bajnok (2012) és olimpiai ezüstérmes (2012).

– Nem akartam elhinni, mikor először meghallottam a hírt – értékelte a helyzetet dr. Bartha Csaba elnök. – A hányattatott sorsú 2019-20. évi szezonból sokáig úgy tűnt, hogy csak a budapesti Final Four marad, amivel eredményt lehet elérni, miután a magyar bajnokságot törölte a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Kupát pedig el sem kezdtük. Azért is bíztunk benne, hogy lesz négyes döntő, mert a vírushelyzet ala- kulása is bizakodásra adott okot. Gyakorlatilag az volt a kérdés, hogy nyolc vagy csak négy csapattal rendezik meg az eseményt, illetve az, hogy szeptemberben vagy esetleg október végén. Ehhez képest az egész rendezvény törlésre került. Furcsállom, hogy a pandémia csúcspontján csak halasztásokról hozott döntést az EHF, most azonban 10 héttel a döntő előtt véglegesen törölte. Arról sem esett szó, hogy miért nem lehetett a későbbi, októberi időpontban megrendezni a finálét. Nyilván tisztában vagyunk mi is az egészségügyi kockázatokkal, és jómagam is úgy vélem, hogy a résztvevők egész- ségének megőrzése a legfontosabb. Azonban azt furcsállom, hogy egy héttel a most törlésre került Final Four után az EHF közleménye szerint elrajtolhat az új szezon. Bízom benne, hogy az EHF Végrehajtó Bizottsága minden információ birtokában helyes döntést hozott. A helyzetünkön azonban ez nem sokat segít, hiszen gyakorlatilag el kell fogad- nunk az elfogadhatatlant, mely hatással van egyrészt a játékoskeretünkre, másrészt sportszakmai és gazdasági terveinkre is. Sajnálom, hogy Katarina Bulatovics karrierje így ér véget. Egy igazi legenda, a női kézilabda meghatározó alakja fejezi be sportolói pályafutását a mai napon. Az egyik legprofibb játékos int ma búcsút a kézilabdázásnak, akit valaha megismertem. Nagyon köszönöm az eddigi teljesítményét és a pozitív hoz- záállását. A legjobbakat kívánom neki a sport utáni életre!

Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2020-06-29

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk