Kézilabda kupa

 

Hajrá, Loki! A Süni visszatér!

Karina Jezsikava 2016 nyarán szerződött a DVSC-hez, s első Debrecenben töltött évében a csapat házi gólkirálya lett, 23 bajnoki mérkőzésen szerzett 102 góljával, a Magyar Kupában 5 találkozón 24 alkalommal volt eredményes, a Dunaújváros elleni bronzmeccsen 5 találattal járult hozzá a sikerhez. „Süni” (ez nevének jelentése magyarul) második debreceni szezonja egy makacs sérülés miatt torzóban maradt, mindössze 12 meccsen léphetett pályára. Karina 2018 nyarán a Bajnokok Ligája résztvevő horvát HC Podravka Koprivnica együt- teséhez igazolt, s a kaproncai együttessel horvát bajnokságot és kupát nyert. Innen igazolt 2019-ben az orosz HK Asztrahanyocska együtteséhez, ahol koráb- ban már játszott három évet, 2016-ban is éppen Asztrahányból érkezett Deb- recenbe. Az Asztrahanyocska jelenleg az orosz Szuper Liga negyedik helyén áll, az Európa Ligában pedig ott van a legjobb nyolc között, a negyeddöntőben éppen a Siófok KC lesz az orosz együttes ellenfele.

Nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám, hogy milyen érzések kavarognak bennem a Debrecenbe való visszatérésemmel kapcsolatban – kezdte mondan- dóját Karina Jezsikava. – Ilyen az élet, soha nem tudhatod, milyen meglepe- tések várnak rád! Őszintén bevallom, az hittem, hogy lezárult az európai kalandom, amikor a Podravka Vegetától visszatértem Oroszországba, aztán megváltozott a helyzet jelenlegi klubomnál. Amikor felmerült, hogy újra Euró- pában fogok kézilabdázni, az első gondolatom a Loki volt. Nagyon jó két évet töltöttem itt, egy profi klubban szerepelhettem az erős magyar bajnokságban. Egy csodálatos városban kedves embereket ismerhettem meg és fantasztikus szurkolótábor előtt kézilabdázhattam. Amikor kiderült, hogy a klub érdeklődik irántam, hamar megegyeztünk, számomra ez érzelmi döntés is volt. Tudom, hogy voltak változások a klubnál, ezzel együtt úgy érzem, mintha hazamennék. Biztos, hogy jól választottam, már várom, hogy találkozzak a lányokkal és meg- kezdjük a közös munkát!”

Aztán Karina magyarra váltott: „Hajrá, Loki! A Süni visszatér!”

Forrás:
DVCS SCHAEFFLER honlap – Fotó: Derencsényi István

2021-03-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk