Kézilabda kupa

Kari Aalvik Grimsbö helyére norvég kapus érkezik Győrbe

 – Rutinos játékosról van szó, akit már jó ideje figyelemmel kísértünk. Kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok, aki a norvég válogatott első számú kapusa, és nagyon jól ismeri a magyar viszonyokat, hiszen már második éve hazánkban kézilabdázik. Pár héttel ezelőtt, Laura Glauser bejelentésekor is utaltam arra, hogy kapusposzton hosszú távú megoldásra törekszünk, vagyis két fiatal, ugyanakkor rendkívül rutinos hálóőrrel tervezzük megerősíteni keretünket. Ebbe a koncepcióba tökéletesen illeszkedik Silje Solberg, igazi sportember, rend- kívül pozitív személyiség, aki minden bizonnyal hosszú időre remekül megoldja Laura Glauserrel a kapusposzt feladatait csapatunkban – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

– Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC csapatához. A világ leg- jobb csapatáról van szó, ez pedig izgatottá tesz. Szeretnék megfelelni az itteni magas elvárásoknak, és szeretném, ha ki tudnám venni a részem a sikerekből a jövőben is. Az, hogy Győrben folyamatosan a legjobbat kell nyújtani csak még inkább motivált a váltásra, hiszen maximalista vagyok, és szeretném kihozni mindig a legjobbat magamból. Bízom benne, hogy sok szép siker részese lehetek majd, de addig is igyekszem jelenlegi csapatomat segíteni – mondta Silje Solberg.

Silje Solberg 29 éves, 2014-ben a magyar-horvát rendezésű Európa-bajnokságon arany- érmet, 2015-ben Dániában világbajnoki címet, majd 2016-ban Svédországban ismét Európa-bajnoki aranyat ünnepelhetett a norvég válogatott tagjaként. Junior világversenyről is van egy Európa-bajnoki aranyérme, 2009-ben tagja volt a magyar junior válogatottat legyőző norvég csapatnak, majd 2010-ben Dél-Koreában junior világbajnoki aranyérmet szerzett. Klubszinten a norvég Helset és a Stabaek csapatai után a dán Holstebro-ba igazolt, ahol 2015-ben EHF-kupa, 2016-ban pedig KEK győzelmet is ünnepelhetett.  2016-ban az Issy-Paris játékosa volt Franciaországban, mielőtt 2018-ban a Siófok játékosa lett. A Balaton-parti csapattal tavaly ismét EHF-kupa győzelmet írhatott fel a siker listájára.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap

2020-01-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk