Kézilabda kupa

 

Kapusposzton erősít a Siófok KC

– A mezőnyjátékosokhoz hasonlóan a kapusposzt tekintetében is új felfogásban vágunk neki a következő szezonnak. Maja személyében egy fiatal, de már Bajnokok Ligája tapasztalattal rendelkező hálóőrt igazoltunk. Jó mentalitású, nagy munkabírású játékos, aki pályafutását tekintve képes lehet a következő szintre lépni Siófokon  – fogalmazott a Siófok KC kapusedzője, Pastrovics Melin- da. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján három kapussal vágunk neki a követ- kező idénynek. Csapó Kincső, Herceg Lili és Maja között szeretnénk egy egészs- éges versenyhelyzetet kialakítani, megteremtve számukra a fejlődés lehetősé- gét. Mindhárom lány számára adott, hogy bizonyítson. A játékpercekért meg kell harcolniuk, a lehetőség a kezükben lesz, már csak élni kell vele. Én kifeje- zetten izgatott vagyok az előttünk álló időszakkal kapcsolatban. Sok fiatal, te- hetséges játékos lesz a keretben, akiknek meg kell ugrani a következő lépcső- fokot, és be kell bizonyítani, hogy egy komoly célokért küzdő klubban is megha- tározóak tudnak lenni. Kapusfronton szeretnék Krasznai Juliról is szót ejtetni. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Az NB II-ben és az ifjúsági csapatban is rendszeresen játszani fog, és emellett a felnőtteknél is készül majd. Fontos a klub számára, nagy reményeket fűzünk hozzá. Fiatal kora ellenére hihetetlenül érett gondolkodású, biztos vagyok benne, hogy a jövő meghatározó játékosa lesz.

Maja Vojnovics kilenc éves korában kezdett el kézilabdázni szülővárosa, a KRKA Novo Mesto csapatában. Kilenc évet töltött el nevelőegyesületénél, majd 2018-ban úgy döntött, hogy él a lehetőséggel és csatlakozik Szlovénia legnagyobb klubjához, az RK Krim Mercator együtteséhez. A tehetséges kapus a 2020-21. évi Bajnokok Ligája kiírásában 11 alkalommal szerepelt a szlovén bajnokcsapatban.

– Nagyszerű lehetőség számomra, hogy Siófokra igazolhatok, reményeim szerint itt ki fogok tudni teljesedni. Úgy gondolom, hogy egyelőre még csak egy fiatal játékos vagyok, akinek meg kell tennie a következő lépést a karrierjében. Szeretnék fejlődni és segíteni a klubot a céljai elérésében. Azért fogok dolgozni minden nap, hogy a lehető legjobb kapussá váljak. A Siófok KC Magyarország legjobb csapatai közé tartozik, az elmúlt években kiemelkedő eredményeket ért el. Egy nagyon jó edző veszi át a csapat irányítását, akinek a vezetésével új fejezet kezdődhet a klub életében. Egyszer voltam már Siófokon a nemzeti csa- pattal, de nem volt lehetőségem a kirándulásra. Ezt pótolni fogom, hiszen gyö- nyörű a Balaton és a környéke – nyilatkozta Maja Vojnovics a szerződés aláírását követően. 

Forrás: Siófok KC honlap

2021-05-02

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk