Juan Carlos Pastor nagyon várja már az első edzést

– Minden rendben volt az úton?
– Igen, nem volt semmi bonyodalom, semmi gond, viszont szörnyű volt látni jóformán az üres repteret, azt, hogy alig voltunk a repülőn. Boldogan tértem vissza, csütörtökön ünnepeltük feleségemmel a 25. házassági évfordulónkat. Ez egy csodás nap volt még így is számomra, hogy el kellett jönnöm otthonról.

– Mivel telt az elmúlt közel négy hónap?
– Leginkább családdal, kézilabdával, de nagyon hiányzott a napi munka. Sokat segítettem otthon, tanultam a gyerekekkel, de rengeteg online előadást is megnéztem. Főleg a járvány első időszakában, és nemcsak kézilabdás anyagokat, hanem más sportágakra is kíváncsi vol- tam.

– Mire számít az első edzésen?
– Addigra jóval okosabbak leszünk, hiszen hétfő délelőtt fizikai felkészítéssel kezdődik a na- punk. Ekkor képet kapunk arról, milyen állapotban vannak a játékosok, és ezt alaposan kiele- mezzük. Már hetek óta egyénileg edzenek a fiúk. Sok különbséget nem érzek majd a felké- szülésben, hiszen hasonlóan alakul minden évben a kezdés. Most hosszabb volt a szünet, kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy sérülés után tér vissza egy játékos. Bízom abban, hogy minden rendben lesz, és akkor a megszokott ütemben tudunk majd dolgozni.

– Négy hónap telt el játék és közös edzés nélkül! Megviselhette ez a játékosokat?
– Ha valaki egyszer megtanult kerékpározni, akkor azt nem felejti el. Nyilatkoztam már, hogy kézilabdázni senki sem felejt el. Ott lesz a szombathelyi edzőtábor, ahol rengeteg mindent el tudunk majd végezni, biztos vagyok abban, hogy nagyon hasznos lesz. Most nem kell több játékos beépítésével foglalkoznunk, egyedül Borut Mackovseknek kell megtanulnia a rendsze- rünket. De mivel az előző csapatában hasonló szisztémában játszott, így biztos vagyok ben- ne, hogy ez neki gyorsan megy.

– Milyen újból Szegeden?
– Hiányzott nagyon minden! Jó itt lenni, nagyon várom, hogy újból dolgozhassak, újból a já- ték, az edzések játsszák a főszerepet.

– Milyen volt a hangulat Valladolidban, amikor a futballcsapat meghosszabbította az első osztályú tagságát?
– A városnak nagyon fontos volt ez a siker, ami pedig örömteli, hogy normálisan működik a klub, nincs tartozása, rendezettek a viszonyok. Mindenki boldog volt, hogy továbbra is a leg- jobbak között szerepelhetünk, ez mindenképpen nagy dolog.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Dénes Balázs

2020-07-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk