Kézilabda kupa

Juan Carlos Pastor: Fontos lesz a türelem a felkészülés alatt

– Elkészült a nyári terv? Mire számíthatnak a játékosok?
– Majdnem teljes a program. Immár ismerjük a magyar bajnokság menetrendjét, azonban a Bajnokok Ligája sorsolására még várunk, ez július 1-jén lesz. Ha ez is megvan, akkor tudunk igazán tervezni. Nagyon fontos a felkészülés alatt a türelem, mert jóformán a nulláról kell elkezdenünk az edzéseket. Nagyon oda kell majd figyelnünk, minden nap ellenőrizzük a játé- kosok állapotát, célunk, hogy elérjük a saját edzettségi szintünket.

– A hosszú szünet miatt mennyit kell változtatni a felkészülésen?
– Minden más lesz, mert már most edzenek a fiúk. A három-öthetes egyéni edzések helyett most nyolchetes terv és útmutatás alapján készülnek. Július 27-én pedig elkezdjük a közös munkát. Fontos, hogy csak egyetlen új játékos, Borut Mackovsek lesz a keretben, ő pedig ismeri a rendszerünket. Több honfitársával a szlovén nemzeti együttesben játszott, így nem lesz nehéz a beilleszkedése. A szlovéniai edzőtáborban, Roglán lesz lehetőségünk gyakorolni, a megfelelő alapot megszerezni.

– Fizikailag edzenek a játékosok, mennyire lesz nehéz visszaszokni a játékba?
– Kézilabdázni még ilyen hosszú idő alatt sem felejt el senki. Talán ahhoz tudnám hasonlítani az újrakezdést, mintha egy kézilabdás egy sérülés után térne vissza. Mindenképpen időre lesz szükség, hogy visszanyerjék a jó formát, és felvegyék a ritmust. Sok-sok támogatás kell ehhez, de a stábunk ezt megadja nekik.

– Rogla után miként alakul a program?
– Visszatérünk Szegedre, két hazai edzőmeccs is tervben van, de amint említettem, a végleges programunk a Bajnokok Ligája sorsolás után lesz ismert. Bízom benne, hogy ismét szurkolóink előtt játszhatunk majd felkészülési mérkőzéseket. Mindenki lelkének jót tenne a meccshangulat.

– Hogyan telnek a valladolidi napok?
– Itthon vagyunk, bár a spanyol korlátozások is enyhültek, de a tartományt nem hagyhatjuk el, nem utazhatunk más régióba. Barátokkal találkozunk, velük beszélgetünk, de leginkább a tervezés, az új idény felkészülésének kialakítása játssza a főszerepet. Szerencsére jól van a családom, mindenki egészséges. Üdvözlök minden MOL-Pick Szeged családtagot, továbbra is vigyázzanak magukra, és hamarosan találkozunk!

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Dénes Balázs

2020-06-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk