Kézilabda kupa

Jorge Maqueda: Minden meccset meg akarok nyerni!

Csaknem öt hónap elteltével játszott ismét meccset a Telekom Veszprém kézi- labdacsapata, amely hazai pályán két góllal alulmaradt a Tatabányával szem- ben. Az első veszprémi mérkőzésén kezdőként pályára lépő, s ott három gólt szerző spanyol Jorge Maqueda  válaszolt a kérdéseinkre a találkozó után.

„Kiváló érzés volt újra mérkőzést játszani, hiszen kézilabda nélkül üres volt az éle- tem. Nagyon örülök, hogy újra játszhattunk, noha a mai teljesítményünkkel ter- mészetesen nem lehetek elégedett. Támadásban és a védekezésben sem tud- tuk megvalósítani az elképzeléseinket. Öt hónap telt el játék nélkül, nem könnyű visszarázódni most. Folytatnunk kell a munkát, tanulnunk kell a hibáinkból, s tovább kell fejlődnünk” – húzta alá a 32 éves jobbátlövő.

Elárulta, bár két éve Magyarországon kézilabdázik – 2018-ban igazolt a Mol-Pick Szegedhez, amellyel 2019-ben Magyar Kupát nyert –, egyelőre csak néhány szót sajátított el magyarul. Mint mondta, nagyon nehéz számára a nyelvünk, de szeretne magyarul tanulni.

Arra a kérdésünkre, hogy szegediként miért éppen a nagy rivális Veszprémhez igazolt, szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy jó lehetőségnek tartotta a Veszprém ajánlatát. Annyit azért hozzátett, hogy egy játékos életében olykor kifejezetten jót tehet a környezetváltozás: másik városba költözni, beilleszkedni egy új együttesbe.

Az első benyomásaival kapcsolatban megjegyezte: a városról, a klubról és a csapatról is csak jót tud mondani.

„Minden feltétel adott az egyesületnél, hogy jól teljesítsünk. Úgy érzem, remek együttesbe kerültem. Egy aprócska faluban nőttem fel, ahol alig ezren laknak. Ahhoz képest Veszprém egy nagy város. Örülök, hogy mostantól ezen a szép helyen élhetek.”

A 197 cm magas, 102 kg súlyú kézilabdázó 2015-től 2018-ig az északmacedón Vardar Szkopje együttesét erősítette, ahol a Telekom Veszprémet 2018 októbere óta irányító David Davis volt a másodedzője. Együtt értek fel 2017-ben a klubkézilabdázás csúcsúra, amikor is elhódították a Bajnokok Ligája serlegét.

„Korábban is jó viszonyt ápoltam Daviddal, örülök, hogy ismét együtt dolgozhatunk. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne kellene keményen dolgoznom az edzéseken és a meccseken, vagy, hogy bérelt helyem lenne a csapatban. Szó sincs erről” – nyomatékosította a 2013-ban világbajnoki címet szerző klasszis, akinek a keretben a norvég Kent Robin Tönnesen és az egyiptomi Omar Jahia lesz a riválisa.

„Örülök, hogy ilyen nagyszerű sportolókkal szerepelhetek egy poszton. Úgy gon- dolom, hogy az csak jót tesz az alakulatnak, ha mindhárman keményen ed- zünk. De ez az állítás ugyanígy igazi a gárda többi tagjára, illetve valamennyi posztra is.”

Maqueda nagyon fiatalon, tizenhét évesen került a Barcelonához, ahol a jelen- legi sportigazgatója, Nagy Lászlóval osztozott posztján, aki akkoriban már ta- pasztalt kézilabdázónak számított.

„Emlékszem, Nagy már akkor is kiváló játékos volt, rengeteget tanultam tőle ak- koriban. Nagyon örülök, hogy most a Veszprémben is együtt dolgozhatunk. Arra azonban nem gondolok, hogy őt kellene pótolnom, vagy az utána hagyott űrt kellene betöltenem. Hárman vagyunk ezen a poszton, s mindhárman kemé- nyen dolgozunk a játéklehetőségért.”

Egyöntetű a vélemény, hogy bombaerős a bakonyiak idei kerete. Maqueda azonban úgy vélte, öt hónap kihagyás után, a szezon ezen időszakában még nagyon korai a megnyerhető trófeákról, begyűjthető címekről beszélni. A céljait mindenesetre sommásan megfogalmazta a spanyol légiós:

„Minden meccset meg akarok nyerni, kivétel nélkül! Erre készülünk, ezért edzünk nap, mint nap.”

Forrás: vehir.hu /  Zatkalik Dávid – Fotó és fordítás: Tál Dominik

 

 

2020-08-06

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk