Kézilabda kupa

Jonas Källman: Nekem a kézilabda az életem!

– Hogyan bírja a család ezt az időszakot, a két fiú mennyire viseli nehezen a be- zártságot?
– Amennyit csak lehet a szegedi belvárosban található lakásunkban vagyunk. Ahhoz, hogy a szabadban is legyünk, a szegedi zöld övezetes területeken sétálunk, ahol viszonylag kevesen vannak. Fontosnak tartom, hogy fegyelmezetten kezeljük a jelenlegi helyzetet, mindenre figyelünk, fertőtlenítünk, sokat mosunk kezet és betartjuk az előírásokat.

– Rengeteg csatát megéltél az életben, és évtizedek óta folyamatosan top formá- ban kell lenned, jól jött ez a pihenő?
– Az idősebb játékosok közé tartozom, de nem érzem sohasem magam fáradtnak, jól érzem magam a bőrömben. Nagyon szerettem volna, ha végigjátsszuk a szezont. Ebben a hely- zetben egy dolog mindenképpen jól jött: most a térdem pihenhet, teljesen rendbe jöhet, de ha választani kellene a jelenlegi helyzet és az ezer meccs közül, akkor az utóbbit válasz- tanám. Inkább játszanék.

– A családotok Svédországban és Spanyolországban jól van?
– Édesanyám és édesapám Svédországban jól van, a házuk a keleti parton fekszik, távol mindentől, így nyugalomban és biztonságban élnek. Spanyolországban sokkal rosszabb a helyzet, a feleségem szülővárosában, Ciudad Realban az emberek hat hete nem mozdul- hatnak ki. Ez egy rendkívül nehéz helyzet mindenki számára, nagyon sokat gondolok a spanyol emberekre, bízom benne, hogy hamarosan javul majd a ott is a helyzet.

– Nehéz lesz elkezdeni a felkészülést?
– Nekem sohasem volt könnyű egy nyári szabadság, vagy sérülés után visszatérni. Most más a helyzet, felkészültem fejben a rajtra. És ami azért sokak számára érdekes lehet, én még mindig szomjazom arra, hogy fejlődjek, még jobb játékos legyek. Számomra nagyon fontos a kézilabda.  

– Hat évet játszottál Alen Blazeviccsel egy csapatban, milyen embernek ismerted meg?
– Alen ellen még Spanyolországban játszottam először. Szegeden hat évig voltunk csapattársak, sok időt töltöttünk együtt. Egy nagyon rendes és mindig vicces embert ismer- tem meg benne. Őszintén kívánok neki sok sikert a karrierje következő állomásán, és ami fontos, mindig vigyázzon magára.

– Ciro nyolc évet töltött el a csapatnál. Legendaként távozik?
– Igen! Biztos vagyok benne, hogy mindenki úgy gondol majd rá, mint egy nagyon jó emberre, aki minden erejét beleadva küzdött. Mindig a klubért, mindig a győzelemért!

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert Fotó: Dénes Balázs

2020-05-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk