Joan Canellas a MOL-Pick Szeged csapatához szerződött

        – Sikeres tárgyalássorozaton vagyunk túl, és örömmel jelenthetem be, hogy a 31 éves, 198 centiméter magas, jobbkezes balátlövő, Joan Cañellas a nyártól a MOL-Pick Szeged csapatát erősíti majd – számolt be a hírről Szögi Nándor operatív igazgató. – A spanyol játékost nem kell bemutatni, hiszen az elmúlt időszakban a Vardar és a THW Kiel tagjaként is láthattuk az újszegedi sportcsarnokban. Egy rutinos, nagy nemzetközi tapasztalattal bíró sportolót sikerült hozzánk csábítani, aki győzni akarásával nagy hasznára lehet a csapatunknak.
        Joan Cañellas Reixach 1986. szeptember 30-án született a tízezres lakosú Santa María de Palautorderában. 2004-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban a Granollers csapatában. Ezután Barcelonába igazolt (2005-2008), majd egy évre ismét a Granollers következett. Két évet töltött a Ciudad Real, majd az Atlético Madrid együttesében, itt többek között csapattársa volt a Szeged jelenlegi csapatkapitánya, Jonas Källman is. 

        Miután a madridi klub megszűnt, Hamburgba szerződött, majd jött két év kieli légióskodás. A 198 centiméter magas játékos 2016-ban újból váltott, elfogadta a macedón HC Vardar  ajánlatát. A Vardarral tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját. A spanyol nemzeti együttes egyik meghatározó tagja, 2013-ban világbajnok, míg idén Európa-bajnok lett. Canellas minden országban, így hazájában, Németországban és Macedóniában is szerzett bajnoki címet.

 

        Forrás: MOL-Pick Szeged honlap/Süli Róbert  

2018-04-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk