Kézilabda kupa

Janus Smárason: 2024 júliustól OTP Bank-PICK Szeged

Janus Smárason 1995. január 1-én Selfossban látta meg a napvilágot. A közel 10 ezres kisvárosban kezdett el kézilabdázni. Az UMF Selfoss után a Haukar csapata, majd Dánia, az Aalborg Håndbold volt a következő állomás. Ezután Németor- szágba, a Frisch Auf Göppingen együtteséhez szerződöttt, majd a 2022-2023. évi idényben már Norvégiában, a Kolstad Handball csapatában szerepelt. 2023 nyarán távozott a norvég bajnoktól és lett a Bajnokok Ligája-győztes német SC Magdeburg kézilabdázója. Az idei Bajnokok Ligája szezonban 10 alkalommal lé- pett pályára, 36 gólt jegyeztek fel a neve mellé, egy sárga lapot kapott, s két- szer állították ki két percre, az IHF Super Globe tornán pedig beválasztották a torna álomcsapatába. Az izlandi válogatottban eddig 72 mérkőzésen kapott játéklehetőséget és 114 gólt ragasztott az ellenfelek kapujába. Janus Smárason a második izlandi légiósa lesz a #kékeknek, a közönségkedvenc Stefán Sigur- mannsson után.

–  Nagy öröm számomra, hogy sikerült megállapodnunk, egy nagy tradíciókkal rendelkező klubba igazolok. Személyesen tapasztaltam meg, hogy Szegeden milyen népszerű sportág a kézilabda. Sok válogatott csapattársam mesélt arról, hogy milyen csodás a PICK Aréna, milyen fantasztikus hangulatot teremt a szurkolótábor. Várom a kezdést, várom a jövő nyarat, hogy kék mezt húzhassak magamra – nyilatkozta Janus Smárason.

Forrás: OTP Bank-PICK Szeged – Fotó: Ritzau Scanpix

2023-12-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk