Kézilabda kupa

Horváth Gabriella továbbra is az EHF vezetőségében

– Amikor 2016-ban Horváth Gabriella az EHF Végrehajtó Bizottság tagja lett, azt mondhattuk, hogy a magyar kézilabdázás visszaszerezte azt a sportdiplomáciai helyet a sportágban, amely megilleti eredményei, részvétele, aktivitása, munkája és hagyományai alapján. Főtitkár asszony az elmúlt években rászolgált arra, hogy ismét bizalmat kapjon, egyrészt személyes munkája révén, másrészt a sportág pályán elért és pályán kívüli eredményei miatt is – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Számos világver- seny hazai megszervezése és a jövőbeli események rendezési jogának elnyeré- se, valamint Magyarország nemzetközi megítélése is jelzi, hogy hazánk vezető országnak számít a kézilabdázásban, és ezt tükrözte vissza az EHF kongresszus tisztújítása is. Gratulálunk Horváth Gabriellának és további jó munkát, sok sikert kívánunk!

 Korábban egy cikluson keresztül már tagja lehettem a Strandkézilabda Bizott- ságnak, majd 2016 óta a Végrehajtó Bizottságban dolgozhattam, most pedig nagy örömömre visszatérek a strand-szakághoz is, és a strandkézilabda-testület elnöki munkája mellett folytathatom munkámat a vezetőségben, ami külön öröm számomra – hangsúlyozta Horváth Gabriella, a Végrehajtó Bizottság újra- választott tagja. – A strandbizottság élén a norvég Ole Jörstadot követem, aki hosszú évekig vezette a testületet, és az ő idején óriási fejlődött a szakág, ezt szeretném tovább folytatni. A Végrehajtó Bizottságban megmaradó tagság a teljes magyar kézilabda dicsérete, folyamatosan tapasztalom, milyen pozitív Magyarország megítélése az Európai Kézilabda Szövetségben és a tagorszá- gokban. Azon dolgozunk a következő években is, hogy mind jobban segítsük a sportág fejlesztését, és ezen belül a magyar csapatokat.


Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottságának tagjai

2021-2025.

Elnök:
Michael WIEDERER (Ausztria)

Első alelnök:
Predrag BOSKOVICS (Montenegrói)

Pénzügyi alelnök:
Henrik LA COUR (Dánia)

Versenybizottság elnöke:
Bozsidar DJURKOVICS (Szerbia)

Módszertani Bizottság elnöke:
Pedro SEQUIERA (Portugália)

Strandkézilabda Bizottság elnöke:
HORVÁTH Gabriella (Magyarország)

Végrehajtó Bizottság további megválasztott tagjai:
Francisco V. BLAZQUEZ GARCIA (Spanyolország)
Franjo BOBINACS (Szlovénia)
Stefan LÖVGREN (Svédország)

A Végrehajtó Bizottság további három tagját az EHF Professional Handball Board-ja, a Women’s Handball Board és a Nations Board delegálja.


Forrás: MKSZ – Fotó: handball-planet.com

 

 

 

 

2021-04-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk