Kézilabda kupa

Holland balátlövő csatlakozik 2024 nyarán a Győri Audi ETO KC-hez

Ulrik Kirkely szerződtetése óta folyamatosan zajlanak a stratégiai megbeszélések Győrben házon belül, valamint a tárgyalások házon kívül a következő szezonok csapatának felépítéséről. A szeptember hónapra beígért bejelentések közül elsőként egy holland klasszis játékos érkezése vált biztossá.

– Örömmel jelentem be, hogy sikerült megegyeznünk Kelly Dulferrel, aki jövő nyártól teszi át székhelyét Győrbe. Nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen sze- mélyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes játékost igazol- tunk. Védekezése magas szintű, remekül lát a pályán, a gyors lerohanások során pedig az egyik leghatékonyabb posztján. Leigazolása egyértelműen az Ulrik Kirkely-vel közösen megálmodott stratégia újabb lépése. Három éves kontraktust írtunk ma alá. Várjuk nyártól Győrben, de addig is sok sikert kívánok neki nyi- latkozta Endrődi Péter ügyvezető.

– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok nyártól a Győri Audi ETO KC csapatához. Nagyszerű megbeszélések zajlottak köztem, menedzserem René Cloo és a klub között, és boldog vagyok, hogy megegyeztünk. Győr a világ egyik legjobb csapata, itt minden évben címekért lehet és kell is küzdeni, ami számomra nagyon fontos. Nem kellett bemutatni a klubot, mindenki ismeri az ETO-t, éppen ezért számomra is nagy lehetőség, hogy ebben a nagy tradí- ciókkal bíró klubban szerepelhetek majd. Szeretném, ha közösen tudnánk a kitűzött célokat elérni. Nagy álmom a Bajnokok Ligája győzelem, nem titok, hogy ezért is érkezem. Nyártól mindent megteszek ennek eléréséért, de addig is jelenlegi csapatom, a SG BBM Bietigheim sikeréért dolgozom tovább. Hálás vagyok az itt eltöltött időért nyilatkozta a szerződés aláírása után Kelly Dulfer.

Kelly Dulfer holland válogatott, 29 éves, jelenleg a német SG BBM Bietigheim játékosa. A holland Ventura csapatában nevelkedett, majd kisebb németalföldi klubok után 2015-ben igazolt a német élvonalbeli Vfl Oldenburg együtteséhez. 2017-től két szezonon keresztül a dán København Håndbold gárdáját erősítette, majd 2019-ben visszatért a német pontvadászatba, a Borussia Dortmund csapa- tához. 2021 nyarán igazolt a SG BBM Bietigheim gárdájához, ahonnan jövő nyáron csatlakozik a Győri Audi ETO KC keretéhez. Pályafutása során holland, dán és német bajnoki címeket nyert. A 186 centiméteres balátlövő 2019-ben világbajnoki címet ünnepelhetett, de ezen kívül nyert Hollandiával világbajnoki ezüst- (2015) és bronzérmet (2017), valamint Európa-bajnoki ezüst- (2016) és bronzérmet (2018) is.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2023-09-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk