Kézilabda kupa

Hivatalos: Crina Pintea Győrben folytatja pályafutását

– A magyar bajnokságot tartják a világon a legerősebbnek. Sokszor, sok helyütt elhangzik ez a kijelentés. Talán sokan meg is kérdőjelezik azt, hogy igaz-e, de az EHF által készített szem-pontrendszer szerint ez így van. Amikor nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy Yvette Broch-ra a szezon első felében biztosan nem számíthatunk (azóta kiderült, hogy az egész szezonban nélkülöznünk kell őt) azonnal a pótlásán gondolkoztunk  – kezdte nyilatkozatát a régóta napi- renden szereplő beállós-kérdéssel kapcsolatban  dr. Barta Csaba, a Győri Audi ETO KC elnö- ke. – A mai gyors játékban kiemelten fontos a jó képességű beállós játékos egy csapatban, a topklubok pedig többnyire két jó játékost is szeretnének ezen a poszton tudni. Előzetesen a Broch-Brattset kettőst terveztük a 2018/19-es szezonra, amely a világ egyik legerősebb duója lett volna beállóban. Sajnos ez rajtunk kívülálló okok miatt nem valósult meg. Annyit tehet- tünk, hogy azonnal nekiláttunk a lehetséges játékosok felderítésének, de a szezon elején nem volt egyszerű dolgunk. Minden csapatnak, ahol volt kiszemelt játékos, megvoltak a saját céljai, senki nem játszott még egy tétmeccset, így nem akarták a klubok elengedni játékosa- ikat. Ráadásul egyesületünk fiatal tehetsége, Varga Emőke egy ifjúsági válogatott mérkő- zésen elszenvedett sérülése miatt hosszú hetekre kidőlt, így rá sem számíthattunk.

– Az ősz végére biztossá vált, hogy Yvette Broch az egész szezonban nem lép pályára, sőt le- het, hogy karrierjét is végleg befejezi. Ismét szétnéztünk a piacon, elsősorban a világ legerő- sebb bajnokságából szerettünk volna játékost kölcsön venni, legalább a szezon hátralevő ré- széig. Elsőként a Dunaújvárosi Kohász válogatottat is megjárt beállósát, Dombi Lucát keres- tük meg. A játékos szeretett volna csatlakozni hozzánk, de klubja nem engedte el. Ugyanígy jártunk a Dunaújvárosból Sirián Szederkével is. Kiszemelt volt a budaörsi Pásztor Noémi is, a nyáron aranyérmet nyerő magyar junior válogatott egyik beállósa, de klubja nem engedte, mondván számukra a bent maradásért vívott küzdelemben fontos meccsek vannak hátra, ahol nem tudnak Pásztor nélkül megfelelően teljesíteni. A junior válogatott másik beállósát, a debreceni Tóvizi Petrát is megkerestük, de őt klubja csak abban az esetben engedte volna el, ha Anne Mette Hansent adjuk cserébe. Szerettünk volna lehetőséget adni fiatal magyar te- hetségeknek, de csapataik nem engedték el őket.

– Győrben alapvetés volt korábban és most is az, hogy a szezon során felmerülő problémák ellenére is mindig a legmagasabb célokért küzdjünk! Márpedig egy beállóssal nem mehetünk neki a januárban kezdődő nagy menetelésnek, így nem marad más választásunk, mint hogy külföldi játékost keressünk a posztra. Hosszas keresgélés után megtaláltuk a megoldást a román válogatott és a Paris 92 beállósa, Crina Pintea személyében, aki a Franciaországban rendezett Európa-bajnokságon is fantasztikus teljesítményt nyújtott.

– A játékos átigazolása kapcsán fontos kiemelni, hogy mind a Paris 92-t érintő, mind pedig a játékossal történő szerződéskötés részletei üzleti titoknak minősülnek. Sem a játékos kivá- sárlásáról, sem a munkaszerződésében foglaltakról nem kívánunk egyéb részleteket megosz- tani. Annyit szeretnénk mindössze elárulni, hogy az Elnökség által a korábban elfogadott költ- ségvetésünkben Yvette Brochra szánt pénzkeretből egyrészt a karrierjét szüneteltető játé- kossal teljes egészében sikerült korrekt módon módosítanunk a munkaszerződését, melynek értelmében Yvette Broch továbbra is a mi játékosunk. Másrészt, mind a Párizzsal kötött kivá- sárlási szerződés, mind a játékos munkaszerződésében foglaltak nem jelentenek egyébként a korábban kialakított költségvetésünkben plusz anyagi terhet klubunkra.

A 28 éves, 60-szoros román válogatott, 192 cm magas beállós játékos, Crina Pintea élete nagy lehetősége küszöbén áll, ugyanis a román, német és francia bajnokság, valamint az EHF-kupában való szereplés mellett hamarosan a magyar bajnokságban és a legmagasabban jegyzett európai klub versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában is megmutathatja magát.

– Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt a szezon hátralévő részét Győrben tölteni, az egyik legnagyobb álmom vált valóra. Keményen fogok dolgozni, hogy amennyire csak tu- dok, hozzájáruljak a csapat sikeréhez, s remélem, tudok segíteni immár közös céljaink meg- valósításában – kezdte első győri nyilatkozatát az Európa-bajnokságon csapatával egészen a negyedik helyig menetelő beállós, aki a kontinensviadalt követően máris ellátogatott új klub- jához. – Természetesen egy kicsit fáradt vagyok az Európa-bajnokság miatt, amely épp csak most ért véget, de már alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és zöld-fehér mezben harcoljak a női kézilabdázásban elérhető legmagasabb célokért.

Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap / Nagy Kata

2018-12-17

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk