Kézilabda kupa

Hektikus mérkőzésen szűk győri győzelem a Siófok ellen

Hétméteres: 4/2 (Kurtovic 2/1, Kristiansen (2/1, illetve 2/2 (Tóth 1/1, Pena 1/1). 
Sárga lap: 2 (Amorim, Edwige), illetve 1 (Jezsics).
Kiállítás: 6 perc (Nze Minko 2’, Edwige 2’, Kurtovic 2’), illetve 4 perc (Snelder 2’, Horacek”).
Részeredmények: 5. perc: 4-1, 10. perc: 6-4, 15. perc: 10-5, 20. perc:14-8, 25. perc:16-12, 30. perc: 18-14, 35. perc: 18-17, 40. perc: 21-18, 45. perc: 23-22, 50. perc: 25-24, 55. perc: 27-26, 60. perc: 29-27.

A mérkőzés beharangozójában mindkét vezetőedzője előre bejelentette csa- patuk hiányzóit: a Győr Görbicz és Puhalák, a Siófok Kobetics és Laura van der Heijden játékát kényszerül nélkülözni. Bár Kobetics beöltözött, a bemutatásnál pályára is lépett, a mérkőzésen viszont nem kapott szerepet.

Nem indult jól a Siófok számára a mérkőzés, a Győr hatalmas rohanásba kez- dett, s kihasználva a vendégek hibáit, négygólos előnyre tett szert, úgy, hogy még Solberg is betalált az üres kapuba (6-2). Eckerle (képen) bravúrjai, és Tomori góljai kellettek ahhoz, hogy a különbség ne nőjön tovább. A következő győri támadás során Tomori felborította Oftedalt, aki megsérült a fején, s le kel- lett kísérni a pályáról (a mérkőzés folyamán már nem is tért vissza). Mindez apró zavart okozott a győriek támadásaiban, kihagyták a helyzeteiket, s a vendégek felkapaszkodtak két gólra (6-4). Ennél tovább nem jutottak, rengeteg eladott labda jellemezte a játékukat (a 12. percben már nyolcnál tartottak), s Nze Min- kó vezérletével ellépett az ETO öt góllal (9-4). Növelte előnyét a hazai csapat (15-8), majd emberhátrányba került, s két üres kapus és egy lerohanásból szüle- tett góllal felkapaszkodott a vendég együttes (15-11). A szünetig már nem válto- zott a Győr előnye (18-14).

A fordulás után mindkét csapat kapust cserélt: a Győrben Glauser váltotta Sol- berget, míg a Siófokban Szikora állt be Eckerle helyett. Úgy látszott, hogy a hazai gárda bent felejtkezett az öltözőben, ugyanis a vendégek háromgólos roham- mal felzárkóztak egy gólra (18-17), sőt, Horacek révén egyenlítési lehetőségük is volt. A hazaiak hatperces gólcsendjét végül Kristiansen duplája törte meg, de Snelder mindkét gólra válaszolni tudott (20-19). Remekül lépett be a mérkőzésbe a siófoki Kiss, aki rövidesen három gólt is jegyzett (23-22). Szikora két védése után kétszer is támadhattak Bent Dahl tanítványai az egyenlítésért, de nem tudtak a hálóba találni. Ezt kihasználva Kristiansen után Kurtovic villant (25-22), de Jezics és Pena révén rövidesen újra az egyenlítésért támadhattak. Végül az 56. perc- ben Kristiansen rontott hétméterest, hetedik nekifutásra pedig Niombla révén összejött az egyenlítés (27:27). Ezzel el is lőtte a puskaporát a Siófok, a hajrában már csak Nze Minko és Kurtovic talált a hálóba, eldöntve ezzel a mérkőzést (29-27).

Danyi Gábor:A mutatott játékot nézem, és nem pedig a győzelmet. Egy kiváló csapattal, egy erős ellenféllel játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, viszont a második játékrész elején ütemet vesztettünk, és sokat hibáztunk. Stine Oftedal kiválása ellenére meg tudtunk újulni, és sok dolgot ki is próbáltunk. A csapat még nem áll készen a rajtra, van min javítanunk, de összességében több volt a jó momentum, mint a kevésbé jó.”

Dr. Balogh Péter csapatorvos: „A második félidő alatt ellátták a győri kórház- ban a sérült Stine Oftedalt. Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia.”

Bent Dahl:Az első félidőben, de különösen az első húsz percben nagyon rosz- szul játszottunk. Hiányzott a tempó, a kreativitás, és ismételten egyéni megol- dások irányába hajlottunk. Minden olyat megmutattunk, amit nem kellett volna, ez nem az a Siófok volt, amit látni szeretnék. A félidőben ezt át is beszéltük. Ki- emeltem a hibákat, és tudatosítottam a játékosokban, hogy felkészülési mérkő- zés ide vagy oda, de ennél azért sokkal többre képesek. Ezt meg is mutattuk a második félidőben mindamellett, hogy végig voltak hibák. Mindkét csapaton érződött a felkészülés, az igazi formát azonban későbbre időzítjük. Ma is sok variációt kipróbáltunk, és sok bíztató dolgot láttam, de rengeteg munka áll még előttünk.”


Danyi Gábor értékelő nyilatkozata ITT megnézhető.


Forrás: Siófoki KÉC honlap – Győri Audi ETO honlap

 

2020-08-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk