Kézilabda kupa

Heidi Löke hajlik a visszatérésre!

Nagy érdeklődés övezte a Győri Audi ETO KC „félévzáró” szurkolói ankétját, melyen minden szurkoló és érdeklődő számára lehetőség nyílt, hogy feltegye kérdéseit a klub mindennapjaival kapcsolatban.


         
          A kötetlen hangulatú összejövetel megnyitásaként dr. Bartha Csaba klubelnök beszédében röviden értékelte a csapat eddigi, 2017/2018-as szezonban nyújtott teljesítményét. A sportvezető tisztességes helytállásként tekint a játékosokat sújtó sérüléshullám miatt két vereséget, de több bravúros győzelmet is magába foglaló „őszi” szezonra. Felvetette továbbá a sokakat foglalkoztató beállós-kérdést, mely különféle sportfórumok aktuális témája is egyben, hiszen Anja Althaus térdsérülése és a műtéti beavatkozás szükségessége miatt a német klasszis hosszabb kiesésével kell számolnia a klubnak. Posztjának betöltésére felvetődött többek között Heidi Löke neve; a klubvezető elmondta, a norvég világklasszis beálló pozitívan fogadta a megkeresést, azonban több tényező is befolyásolja a megállapodás létrejöttét.

          A sérültek állapotával kapcsolatban biztató jelekről számolhatott be a klub elnöke: a combizom sérülésből felépülő Nycke Groot már Midtjyllandban is az utazó keret tagja volt, az ankétot megelőző Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen pedig már két góllal ünnepelte visszatérését. Tomori Zsuzsanna, Jana Knedlikova és Anne Mette Hansen teljes gyógyulása 2018 januárjára várható, míg Anja Althaus esetében körülbelül 3 hónap kieséssel lehet számolni.
          A szezon legfontosabb célkitűzése már többször megfogalmazásra került, a tervek változatlanok, az elnök biztosította a szurkolókat, hogy a csapat és a stáb is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megismételjék, vagy akár felülmúlják az elmúlt idény sikereit. „Céljaink eléréséhez természetesen minden biztatásra szükségünk van, és büszkék vagyunk, hogy ilyen elhivatott szurkolótábort tudhatunk magunk mögött. Reméljük, amilyen energiákkal és elszántsággal játékosaink a pályán harcolnak, olyan lelkesedéssel buzdítják majd szurkolóink őket itthon és idegenben is a győzelemre.” – zárta gondolatait a klubelnök.
          A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Ambros Martín a játékos politikával, a fiatal játékosok bevonásával kapcsolatban kapott kérdéseket. A vezetőedző hangsúlyozta, hogy „a feltörekvő tehetségek rengeteget tudnak segíteni a felnőtt csapat edzésmunkájában és felkészülésében, de még nagyon fiatalok, ezért nem lenne helyes nagy terhet és fokozott felelősséget helyezni a vállukra azzal, hogy kiélezett helyzetekben vessük be őket. Remek munkát végeznek, ennek megfelelően, amikor csak lehet, megkapják a bizonyítási lehetőséget.” A tréner kiemelte, hogy különösen nehéz időszakon van túl a csapat, melynek során nagy támogatást jelentett, hogy szurkolóink mindig a csapat mellett álltak. A sérülések soha nem jönnek jókor, de a magyar bajnokság ezen időszakában ez hatványozottan igaz volt, hiszen a legnehezebb ellenfelekkel kellet megmérkőznie a lányoknak, és a Bajnook Ligájában is kemény csoportba kerültek. „Elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel, végig küzdve próbáltuk a maximumot kihozni magunkból. A csapatnak most egy kis pihenésre és új impulzusokra van szükségünk, de a karácsonyt követő tavaszi időszakban nem is kérdés, hogy mekkora elszántsággal fogunk visszatérni és sokkal jobb játékra számítok a mérkőzéseken. ” – nyilatkozta a tréner, majd végezetül köszönetet mondott a szurkolóknak szüntelen bíztatásukért. „Nagyon köszönöm, köszönjük a támogatást, úgy gondolom, hogy veletek együtt idén is mindent elérhetünk.”
          A zöld-fehérek csapatkapitánya, Görbicz Anita is készséggel válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. Elmondta, egy-egy sérülés nem csak a közvetlen elszenvedőjét, hanem minden játékostársat is rendkívül megrázott, de bizakodva tekint előre. „Nagyon fáradt már a csapat, rengeteg kemény mérkőzésen vagyunk túl, sokan pedig nemsokára utaznak is a válogatottba, hiszen decemberben a németországi világbajnokságon kell helyt állniuk.” A kapitány azt is elárulta, hogy „rengeteget jelent és hatalmas pluszt ad, hogy tudjuk, ti mellettünk álltok jóban-rosszban, remélem, hogy a szezon során sokszor ünnepelhetjük együtt a győzelmeinket.”

Forrás:
Győri Audi ETO KC

 

2017-11-16

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk