Kézilabda kupa

Három idegenlégiós játékos távozott Siófokról

A játékosok távozásának körülményeiről Fodor János, az SKC ügyvezetője és Zdravko Zovko, a csapat vezetőedzője beszélt. 

– Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat. Danick Snelder, Laura van der Heijden, Dinah Eckerle és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt. Szeretném cáfolni azokat az alaptalan híreszteléseket, miszerint financiális prob- lémák vezettek a történésekhez. A játékosokat és a klubot sem az anyagiak vezérelték a döntések meghozatalakor. Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényező sok játékosnál problémát okozott. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Siófok KC kezd szétesni, de biztosíthatok mindenkit, hogy ez nem így van. Változásokra volt szükségünk. Néha vissza kell lépni egyet a hosszú távú célok érdekében. Egy motivált, ambiciózus csapatot szeretnénk olyan játéko- sokkal, akik az SKC mezében szeretnének sikeresek lenni. A keret minden játé- kosával leültem beszélni és úgy gondolom, hogy a lányok nagyon pozitívak a folytatást illetően. Megbeszéltük a félreértéseket, sokat tanultunk az elmúlt hó- napok történéseiből. Zovko mester vezetésével egy új fejezetet tudunk nyitni a klub életébe nyilatkozta Fodor János ügyvezető. 

– Edzőként természetes az, hogy a lehető legjobb játékosokat szeretnéd a csa- patodba tudni, de talán még fontosabb az az alapelv, hogy aki nem akar itt lenni, aki menni akar, azt el kell engedni. Ugyan még csak pár napja kezdtük el a közös munkát, de nagyon motiváltnak látom a lányokat. Arra koncentrálunk, aki itt van velünk. A novemberi mérkőzések után meg fogjuk vizsgálni, hogy mi- lyen lehetőségeink vannak az átigazolási piacon a távozók pótlására egé- szítette ki az ügyvezető nyilatkozatát Zdravko Zovko vezetőedző. 

Forrás: Siófok KC honlap


2020-10-29

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk