Kézilabda kupa

Háfra Noémi és Schatzl Nadine Győrben folytatja pályafutását

– A rendezettség és folyamatos eredményesség, ami Győrt, illetve az Audi ETO-t jellemzi, vonzó a kézilabdázók számára. Véleményem szerint Háfra Noémi le- igazolása egy remek döntés, hiszen az egyik legfényesebb jövő előtt álló ma- gyar kézilabdázó döntött úgy, hogy nálunk, Győrben szeretné folytatni a pálya- futását. Az Elnökség továbbra is elkötelezett, hogy ütőképes, sikeres csapatunk legyen a jövőben is. Bízom benne, hogy közösen fényes sikereket ünnepel- hetünk majd Győrben. Örömteli nekem és az elnökségnek, hogy Schatzl Nadine visszatér Győrbe. Nem csak magyar, de győri múlttal rendelkező játékosról is bezélünk. Büszke vagyok rá, hogy győri neveléssel a keretben szállhatunk ver- senybe a jövő szezontól kezdve. Sok fiatal győri kézilabda palántának remek példával szolgálhat ő is – nyilatkozta dr. Dézsi Csaba András polgármester, a klub elnökségének tagja.

– Évek óta figyeltük Noémi játékát. Egyértelműen a magyar kézilabdázás leg- nagyobb tehetségéről van szó. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nem csak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke. Korábban is elmondtam, hogy ha van olyan magyar játékos, aki a Győri Audi ETO KC szintjét képviseli, akkor min- dent megteszünk, hogy Győrben szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá a játékossal. Schatzl Nada a megbízhatóság záloga. Évről évre a legstabilabb teljesítményt nyújtotta, folyamatosan magas szinten teljesített, nyilvánvaló volt, hogy meg- próbáljuk őt Győrbe igazolni. A klubunk filozófiájába tökéletesen illeszkedik, ráadásul felnőtt játékossá épp Győrben vált, így nem túlzás kijelenteni, hogy hazatér jövő nyáron. Biztos vagyok benne, hogy a balszélső posztot Nada és Csenge kiemelkedően meg fogják oldani. Hosszú távú, három éves szerződés- ben állapodtunk meg – értékelte az átigazolások tényét dr. Bartha Csaba elnök.

Megtisztelő, hogy Győrbe igazolhatok nyártól. Tudom, hogy az Audi ETO-ban más helyzetben leszek, mint jelenlegi klubomban, hiszen más a koncepció. De azért lehetek jövőre a Győri Audi ETO KC játékosa, mert eddig sem ijedtem meg soha a kihívásoktól. Nem félek a versenyhelyzetektől, és természetesen mindent szeretnék megtenni majd a közös sikerekért. Várom már a közös munkát, de nyárig természetesen minden megteszek jelenlegi csapatomért – nyilatkozta Háfra Noémi.

Háfra Noémi 22 éves, junior világbajnok. 2015-ben magyar bajnoki címet nyert csapatával, valamint többször is elismerték egyéni teljesítményét. Az év junior kézilabdázója Magyarországon címet nyerte el 2017-ben és 2018-ban. Tagja volt a 2018-as junior világbajnokság All-Star csapatának és a 2018-as felnőtt Európa-bajnokság All-Star csapatának is. A 2018–2019-es és a 2019-20-as szezonban is a Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosának választották.

 „Nagyon sok szép emlék köt Győr városához, sok tapasztalatot szereztem itt, a kézilabda alapjait az ETO-ban sajátíthattam el. Örülök, hogy jövő nyártól újra Győrben szerepelhetek, és természetesen komoly célokkal érkezem: szeretnék minden fronton első lenni az Audi ETO-val! Várom már, hogy kezdődjön a közös munka, de természetesen addig is mindent jelenlegi csapatom sikeréért meg- teszek teszek mident – mondta Schatzl Nadine.

Schatzl Nadine 26 éves, kétszeres magyar bajnok, 2011-ben és 2012-ben a Győri Audi ETO KC csapatával. A Magyar Kupát háromszor (2011, 2012, 2017) nyerte meg. 2019-ben Magyarország legjobb női kézilabdázójának választották.

Mindkét játékosunkat szerettük volna megtartani, de nem hosszabbítottak a 2021 nyarán lejáró szerződésükön – kommentálta az átigazolás tényét a Ferenc- város.

Háfra Noémi 2013-ban, 15 éves korában igazolt a Ferencvároshoz, előbb az utánpótlás csapatokban, majd az MTK-nál töltött kölcsönidőszakot követően a felnőtt együttesünkben is meghatározó játékossá vált. Schatzl Nadine két évvel később, 2015-ben lett a Fradi játékosa, azóta megszakítás nélkül erősíti női kézi- labdacsapatunkat. Klubunk mindkét játékosát szerette volna megtartani, de ők nem kívántak szerződést hosszabbítani, így 2021 nyarán távoznak.

– Háfra Noémit gyerekkora óta nevelgettük, komoly szintre ért, és olyan életút állhatott volna előtte, mint Kökény Beatrixé vagy Szucsánszki Zitáé, hozzájuk hasonlóan a Fradi ikonjává válhatott volna, ezért furcsa és fájó számunkra, hogy nem szeretett volna maradni, de el kell fogadnunk, hogy ez már más világ, ez már nem mindenki számára vonzó – mondta Bognár László, a kézilabda szak- osztály ügyvezető igazgatója. – Schatzl Nadine is fontos játékosunk, megha- tározó személyiség az öltözőben és a pályán is, számítottunk volna rá mindkét színtéren a jövőben is. A klub mindent megtett azért, hogy szerződést hosz-szabbítson a játékosokkal, de ők más csapatba szerettek volna igazolni. Kö- szönjük eddigi munkájukat, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk.”

Fotó:
Kovács Tamás / MTI – M4sport – Sólya Eliza / Origó – fradi.hu

 

 

 

2020-11-16

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk