Kézilabda kupa

Győri csapatépítés a Balaton-felvidéken

Két éve egyszer már megfordult Salföld környékén a Győri Audi ETO KC kerete, és az akkori sikeres összetartás után egyértelmű volt, hogy az idei programnak is a csendes kis település egy még csendesebb szállása ad helyt. A csapat július 20-án hétfőn délelőtt érkezett meg a szállásra, ahonnan egyből kerékpártúrára indultak a lányok és a stáb tagjai. A Káli-medence gyönyörű településeit (Kékkút, Kővágóörs, Köveskál, Monoszló, Szentantalfa, Tagyon, Zánka, Salföld) érintő bringázás a szép tájak látványa mellett kemény fizikai megterhelést is jelen- tett, hiszen egy profi kerékpáros vezetővel letekert útvonal több mint 43 km volt, benne 500 méter szintkülönbséggel, ez pedig bőven felért egy jó edzéssel.

A kerékpározást követő kisebb pihenő után a szállás mellett megrendezésre kerültek a 3. Puszta Olimpiai Játékok.(Az elsőt 2011-ben Tihanyban,  második 2018-ban itt Salföldön tar- tottuk).

A három héttagú csapat hét versenyszámban mérte össze erejét. Volt ahol az izomerőre (kö- télhúzás, szalmabála-görgetés, rönkhajítás), máshol egy kis technikára és higgadtságra volt szükség (gumicsizma ”teke”, lövészet, toboz célba dobás, tojás elkapás-görgetés). 

Verseny nélkül az egész mit sem ért volna, nem meglepő, hogy a három alakulat nagy csatá- kat vívott minden állomáson a lehető legjobb eredmény eléréséért. Nagy küzdelemben végül az Eduarda Amorim, Stine Oftedal, Anne Mette Hansen, Laura Glauser, Kürthi Laura, Deve- cseri Ádám, Szabó Tamás „hetes fogat” szerezte meg az első helyet, de a másik két csapat is kitűnően szerepelt.

A nap végéhez érve a résztvevők vacsoráját a férfiak készítették el. Kun Attila edző fan- tasztikus szarvas pörköltet főzött egy bográcsban a délután folyamán, melyet mindenki szíve- sen fogyasztott.

Este, a jól megérdemelt pihenőre hamar elcsendesedett a szállás, de a stáb étkeztetési fel- adatai itt még nem értek véget, mert a másnapi, keddi reggelit 60 tojásból is a férfiak készí- tették el a játékosoknak. A keddi nap már elsősorban a pihenésről és a lazításról szólt, hiszen hazafelé természetesen nem maradhatott el a fürdés és a napozás sem a verőfényes napsü- tésben a Balaton partján.

– Nagyszerű csapatépítő volt, mondhatni a fogalakozás maximálisan elérte a célját. Két éve már jártunk ezen a környéken, és már akkor is nagyon jól éreztük magunkat, így egyértelmű volt, hogy előbb, vagy utóbb visszatérünk. A hétfői nap volt a fizikailag erősebb, a kerék- pártúra kellő bemelegítés volt a délutáni programokra. A Puszta Olimpiát én kívülről néztem, megfigyeltem hogyan reagálnak és alakulnak a játékosok az új helyzetekhez. Nagyon sokat nevettünk, és maximálisan elégedett vagyok a látottakkal. Friss energiákkal feltöltődve foly- tatjuk mától a felkészülést – nyilatkozta Danyi Gábor vezetőedző.

– Idén is nagyon jó volt a csapatépítés! Őszintén mondom, picit elfáradtunk a bringatúrán, de a délutáni játékos programok nagyon sok nevetést és vidám pillanatot hoztak. Szerintem nagyon finom vacsorát és reggelit kaptunk a fiúktól. A felkészülés hosszú, kellett pár nap, amikor nem a csarnokban vagyunk. Mostantól ismét a labdáé lesz a főszerep – értékelte az elmúlt két nap eseményeit Görbicz Anita csapatkapitány.



Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2020-07-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk