Kézilabda kupa

Győri Audi ETO KC: Újabb pozitív minta a csapatnál

A Győri Audi ETO KC hivatalos delegációja 2020. október 22-én reggel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban a Buducsnoszt elleni Bajnokok Ligája mérkő- zés előtti utazáshoz és a mérkőzéshez szükséges szokásos PCR teszten vett részt. Az eredményeket október 23-án reggel kaptuk meg, mely szerint a delegáció egyik tagja pozitív mintát adott, így 10 napos házi karanténba került mindenki, aki kontaktban volt a pozitív teszteredményt adó Fodor Csengével. Összesen 15 játékos és 6 stábtag került karanténba.  Fodor Csenge jól van, tünetei nincse- nek, otthonában tartózkodik karanténban.

A járványügyi szabályozás értelmében a klub lemondta utazását, értesítette az Európai Kézilabda Szövetséget, mely a Buducsnoszt elleni idegenbeli találkozót későbbi időpontra halasztotta.

A klubvezetés megvizsgálta a lehetőségeket a karatén feloldása érdekében, ezért a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a pozitív mintát adó személlyel való igazolt kontakt (edzés október 22-én) után a negyedik na- pon, azaz 2020. október 26-án, hétfőn reggel az első mintavételen vettek részt, melyet a második október 28-án követ majd. A hétfői vizsgálaton egy újabb fertőzöttet találtak, Veronica Kristiansen adott pozitív mintát. A játékos október 22.-e óta házi karanténban van, tünetei nincsenek. Rajta kívül mindenki más negatív lett. Amennyiben a szerdai mintavételen a ma negatív mintát adók ismét negatív eredményt produkálnak, úgy a járványügyi hatóság a karantént eltörli.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2020-10-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk