Kézilabda kupa

Győri Audi ETO KC: Norvég jobbszélső érkezik nyáron

– Emilie Hovden teljesítményével már korábban felhívta figyelmünket, nyomon követtük pályafutását. A fiatal balkezes játékos Norvégiával mindent megnyert az elmúlt két évben, és idén a dán bajnokságban is meggyőzően teljesít. Csa- pata, a Viborg anyagi helyzetének instabilitása miatt lehetőségünk nyílt a meg- szerzésére már 2023 nyarától. Nagyon örülök, hogy a tárgyalások sikerrel vég- ződtek és Emilie már idén nyáron csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik majd, és eredményes lesz csapatunkkal. Kettő plusz egy éves szerződést írtunk alá – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyve- zetője.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy Győrbe igazolhatok nyáron. Természetesen nagyon jól ismerem az ETO-t, hiszen a világ legjobb klubjáról van szó. A váloga- tottból több csapattársam is itt szerepel, és nagyon jókat hallottam tőlük is. Jó- kora bizonyítási vágy van bennem, szeretném a teljesítményemmel majd meg- hálálni a bizalmat. Örülök, hogy nyártól ETO-játékos lehetek, szeretnék minden fronton kimagaslót nyújtani a csapat tagjaként – mondta Emilie Hovden.

A 26 éves Emilie Hovden Bergen városában született. Nevelőegyesülete, a Fana mellett a Molde Elite és a Storhamar Handball Elite csapataiban szerepelt Nor- végiában, majd 2022-ben igazolt a dán Viborg csapatához. A 2019-2020. évi szezonban a norvég bajnokság legeredményesebb gólszerzője volt, beválasz- tották a szezon álomcsapatába, valamint ő kapta meg az évad legjobb játékosának járó elismerést is. Tagja volt a 2021-ben világbajnokságot, valamint 2022-ben Európa-bajnokságot nyerő norvég női kézilabda válogatottnak.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap – Fotó: Stian Bye Høgsveen

2023-02-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk