Kézilabda kupa

Győri Audi ETO KC: Megkezdődött a 2024-25. évi keret kialakítása

Nagyon mozgalmas időszak van mögöttünk, hiszen a szezon hajrájával párhu- zamosan már zajlottak tárgyalásaink a jövő csapatának kialakításáról. Több tárgyalás jelenleg is folyamatban van, de örömmel jelentem be, hogy biztossá vált az, hogy Kristine Breistøl 2024 nyarától csatlakozik hozzánk. Hatalmas tapasz- talattal bíró világklasszisról van szó, aki jövő nyáron zöld-fehérbe öltözik. Nem kel- lett egymásnak bemutatkoznunk, hiszen testközelből tapasztalhattuk meg játé- kát a Team Esbjerg elleni meccseinken. Örömmel írtuk alá a szerződést, kétéves kontraktus köti majd őt Győrbe – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügy- vezetője.

Nagy örömmel csatlakozom Győrbe jövő nyártól. Az ETO ellen rengetegszer játszottam pályafutásom során, és többnyire ők örülhettek ezeken a mérkőzé- seken. Örülök, hogy jövő nyártól zöld-fehérben játszhatok majd és 2024-től közö- sen küzdhetünk meg a sikerekért. Szerencsésnek érzem magam, hogy pályafu- tásom során Európa legjobb klubjaiban játszhattam, mindig nagy ambíciókkal és remek csapattársakkal. Győrbe szerződésemmel most megadatik nekem ez a lehetőség Magyarországon is. A női kézilabdában szokatlan ilyen korán klub- váltás mellett dönteni, de a Győri Audi ETO KC a világ egyik legjobb csapata. Győrben mindig különleges játszani, hatalmas itt a kézilabda iránti szenvedély. Az ambíciók és a klub gondolkodásmódja vonzó számomra, és tudom, hogy itt csak a siker és a győzelem elfogadható. Készen állok és motivált vagyok, hogy mindent megtegyek, hogy ezeknek az ambícióknak a csapat többi tagjával együtt megfeleljünk 2024 nyarától. Természetesen még egy évig küzdeni fogok jelenlegi klubom sikeréért, de már nagyon várom, hogy az ETO-család tagja lehessek, és hogy az Audi Aréna Győr legyen a hazai pályám – mondta Kristine Breistøl.

Kristine Breistøl 29 éves, norvég válogatott balátlövő. Világ és Európa-bajnok, illetve tagja volt a 2021-ben olimpiai bronzérmet szerző norvég válogatottnak is Tokióban. A 193 centiméteres átlövő hazájában a Baekkelaget Håndball Elite csapatában kezdett kézilabdázni, majd 2012 és 2018 között a Larvik HK csapa- tát erősítette. 2018 óta a dán Team Esbjerg színeiben szerepel. Klubjaival norvég és dán bajnoki címeket nyert, valamint mindkét országban kupagyőztesnek is vallhatja magát. Az elmúlt két szezon során részt vett a Team Esbjerg színeiben a budapesti Final Fouron. A 2021-2022. évi kiírásban 18 mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligájában, 83 gól fűződik a nevéhez, egy sárga lapot kapott és hat alkalommal volt kiállítva két percre. A 2022-2023. évi évadban 20 alkalommal kapott játéklehetőséget, 72 gólt jegyeztek fel a neve mellé, kettő sárga lapot kapott és négy kétperces büntetést osztottak ki neki a játékvezetők.

A Győri Audi ETO KC vezetése nyáron is tovább folytatja munkáját az 2024-2025. évi évad csapatának kialakítása érdekében.

– Egy bő évtizedes időszak végére értünk most nyáron. A dán Ulrik Kirkely irányí- tásával egy új időszak kezdődik meg a Győri Audi ETO KC életében. Az új szak- vezetővel kellő időben elkezdtük a közös gondolkodást a jövő Audi ETO-jának felépítése érdekében. Igen, szokatlan a női szakágban az ilyen korai igazolás, de több okból sem kellett sokat gondolkodnunk. Egyrészt Kristine Breistøl képes- ségei ismertek voltak előttünk, és természetesen a profi világban mindenki tudja kezelni majd ezt a helyzetet. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy Ulrik Kirkely-vel közösen pontosan tudjuk mi az, amit szeretnénk elérni. A Győri Audi ETO KC-t ismételten feljuttatni a női klubkézilabdázás csúcsára! Az első szezon átmeneti év lesz, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni közösen azért, hogy a 2023-2024. évi szezonban is minél sikeresebbek legyünk. A most bejelentett iga- zolás – amelyet még idén több hasonló bejelentés követ majd – az első lépés a jövő ETO-jának kialakításához. Belsőleg már meghatároztunk minden célt és el- várást, és ennek értelmében dolgozunk folyamatosan kollégáimmal. A követke- ző szezont illetően természetesen az évad előtt hivatalosan is bejelentjük majd a klub és a keret elé kitűzött céljainkat, de a háttérben kőkeményen dolgozunk a jövő sikercsapatának kialakításán – fejtette ki véleményét Endrődi Péter ügyve- zető a klub új irányvonala kapcsán.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2023-06-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk