Kézilabda kupa

Győri Audi ETO KC: Kiss Éva befejezte aktív pályafutását

Kiss Éva a 2015/16. évi szezonban érkezett Győrbe, első mérkőzését 2015. szeptember 2-án játszotta az FKC ellen. Azóta 119 magyar bajnoki, 11 Magyar Kupa és 78 Bajnokok Ligája mérkőzésen védte a Győri Audi ETO KC hálóját. Ez idő alatt négyszer lett magyar bajnok (2016, 2017, 2018, 2019), háromszor Magyar Kupa győztes (2016, 2018, 2019) és háromszor Bajnokok Ligája győztes (2017, 2018, 2019) csapatával. Kiss Éva pályafutásának utolsó mér- kőzése a 2020. március 7-én lejátszott Győri Audi ETO KC – SCM Ramnicu Valcea Bajnokok Ligája találkozó volt. Összesen 208 tétmérkőzésen állt a győri kapuban, egy gólt szerzett, 2016. március 2-án a DVSC elleni bajnoki találkozón.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de úgy határoztam, hogy a szezon végével befejezem aktív sportolói pályafutásomat. Sokat gondolkodtam a folytatáson, de úgy érzem, ez a legjobb számomra. Örülök, hogy Győrben maradhatok, a klub számít rám a jövőben is, az utánpótlásban a fiatal kapusokkal fogok foglalkozni. Párhuzamosan elkezdem az edzői licencek megszerzését, korábban a felsőfokú tanulmányom mellett középfokú edzői képesítést is szereztem, hiszen szeretnék hozzájárulni, hogy a magyar kézilabdázás kiemelkedő kapus- hagyományai a jövőben is biztosítva legyenek nyilatkozta a klub honlapjának Kiss Éva idén januárban. Sajnos pár héttel később a Covid-19 járványveszély miatt ideiglenesen, majd vég- érvényesen megállt a magyar és a nemzetközi kézilabda élet is.

Nem tagadom nem így képzeltem el a befejezést, de kár ezen túl sokáig keseregni, hiszen sokkal nagyobb tragédiák is történtek világszerte. Én már meghoztam egyszer a döntésem a pályafutásom illetően, ezen a jelenlegi helyzet nem változtatott. Köszönök mindent a Győri Audi ETO KC-nak, csapattársaimnak, a klubvezetésnek és a szurkolóknak. Innentől arra kon- centrálok, hogy a pályán kívül, az edzői hivatásban tudjam a legtöbbet adni a klubomnak – erősítette meg elhatározását Kiss Éva.

Győri, de talán egész kézilabdázói pályafutásának legemlékezetesebb momentuma a 2018. május 13-án a budapesti Papp László Sportarénában megrendezett Győri Audi ETO KC – HC Vardar Bajnokok Ligája döntő utolsó másodpercei, mikor lerohanásos ziccert hárítva Bajnokok Ligája győzelemhez segítette csapatát.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

 

2020-06-10

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk