Győri Audi ETO KC: Görbicz Anita a szakmai stábban

Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke az alábbiakban kommentálta a változásokat:

– Nagy örömömre szolgál, hogy sikeres egyeztetéseken vagyunk túl klubunk jövő évi keretét és szakmai stábjának összetételét illetően. Amint már korábban bejelentettük, Amandine Leynaud új, kibővült szerepet tölt be az új szezon kezdetétől,  játékosként és kapusedzőként áll az érkező hálóőrök és Danyi Gábor rendelkezésére.

Vezetőedzőnk munkájával elégedettek vagyunk, így nem is volt kérdés, hogy biztosítjuk támogatásunkról és újabb egy évre szóló kontraktust írunk alá vele. A Danyi Gábor által vezetett szakmai stáb az elmúlt másfél évben mindent megnyert a csapatunkkal. Igaz, vannak olyan mérkőzések, amikor a csapat az általunk igen magasra tett mércéhez képest gyen- gébben teljesít, de nagy igazság a kézilabdában, hogy a trófeákat május hónapban osztják. Ezzel a döntésünkkel, hogy Danyi Gábort már a február hónapban megerősítjük pozíciójában, egyrészt mutatjuk a bizalmat irányába, másrészt nem titkolt szándékkal azt a stabilitást, amely mindig is jellemezte a Győri Audi ETO klubfilozófiáját.

– Sikerült megegyeznünk a folytatásról a szakmai stáb további tagjaival is,  így erőnléti edzőnk, Holanek Zoltán, és video elemző edzőnk, Kun Attila is  zöld-fehérben végzi minden- napi munkáját a 2020/21-es szezonban is.

A szakmai stábunk a jövő szezontól Görbicz Anitával lesz teljes, aki Amandine Leynaud-hoz hasonlóan másodedzői feladatkört is betölt, így segítve csapatunkat az újabb sportsikerek elérésében. Görbicz Anita ikonikus alakja nem csak a győri kézilabdázásnak, hanem a teljes európai- és a világ kézilabdázásának egyaránt. Személye megkérdőjelezhetetlen a sportág sportszakmai területén. Mielőtt Görbicz Anitának felvázoltam volna jövőbeni lehetőségeit klubunknál, korábbi edzőinek, a sportág meghatározó szakembereinek véleményét is kikértem ezzel kapcsolatosan. Minden szakember egyöntetűen megerősítette azt a gondolatomat, hogy a jövőben kevesebb játékos feladattal bíró játékosunk számára talán a legtesthezállóbb a következő szezont illetően a játékos edzői feladatkör. Egyrészt, mert Görbicz Anita szerepe a csapaton belül óriási erővel bír, másrészt, mert mint irányító játékos világéletében arról volt híres, hogy a csapatot összefogva kiválóan lát a pályán, s remek taktikai feladat meglátással, illetve feladat végrehajtással rendelkezik. Ezt szeretnénk a jövőben kamatoztatni csapatunk életében, kipróbálva egy olyan feladatkört, amely korábban a klubunk életében még nem volt.

– Szeretném mindenképpen kiemelni és még jelen pillanatban nem megköszönni a munkáját Zdravko Zovkonak, aki két évvel ezelőtt az első szóra igent mondott a felkérésemre, s mind a csapatnak, mind a szakmai stábnak hatalmas tekintélyt mutatva végzi mindennapi feladatát. Teszi ezt úgy, hogy abszolút a háttérben, igazi másodedzőként tevékenykedik. Zdravko Zovko a következő szezonban a már elindult utánpótlás akadémiánkon fontos szerepet kap.

– A szakmai stáb végleges összeállása mellett játékosainkkal is lefolytattuk a tervezett tár- gyalásokat. Az egyeztetések értelmében szélső posztjainkon is további egy-egy évig zöld-fehérben szerepel Bódi Bernadett és Puhalák Szidónia. Katarina Bulatovics és Jana Knedlikova a 2019/20-as szezon végén távozik Győrből. A keret jelen pillanatban majdnem véglegesnek tekinthető, terveink között szerepel még egy játékos leigazolása a belső posztok egyikére, amelyről remélhetőleg hamarosan tájékoztathatjuk szurkolóinkat.


 A Győri Audi ETO KC 2020/21. évi játékoskerete:

Kapusok:
Silje Solberg, Laura Glauser, Amandine Leynaud

Mezőnyjátékosok:
Fodor Csenge, Puhalák Szidónia, Görbicz Anita, Eduarda Amorim, Veronica Kristiansen,
Anne Mette Hansen, Stine Oftedal, Estelle Nze-Minko, Amanda Kurtovic, Beatrice Edwige,
Kari Brattset, Lukács Viktória, Faluvégi Dorottya, Bódi Bernadett


Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Nagy Kata –  Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

 

2020-02-06

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk