Kézilabda kupa

Győri Audi ETO KC: Farkas Júlia profi szerződést kapott

– Julcsi tehetséges, szorgalmas és alázatos játékos, aki hétről-hétre stabil teljesít- ményt nyújt az első csapat edzésein, és a mérkőzéseken is, így nem meglepő, hogy egyre több lehetőséget kap a felnőtt csapatban. Nem csak az ügyveze- tés, hanem Ulrik Kirkely számára is egyértelmű volt, hogy Győrben fog szerepelni jövőre is. Azt kívánom számára, hogy a folytatásban is ilyen szívvel, elkötele- zettséggel és elszántsággal kézilabdázzon, és akkor igazán fényes karrier áll előtte. Julcsi nagy értéke a magyar női kézilabdázásnak, így nem kérdés, hogy Győrben a helye. Három éves szerződést írtunk alá – mondta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

– Nagyon örülök, hogy sikerült Győrben profi játékossá válnom. Kislányként min- dig arról álmodtam, hogy egyszer a felnőtt csapat irányítója lehetek, és amikor ez az idei szezon során megadatott, nagyon boldog voltam. Mindig is hittem abban, hogy küzdeni kell az álmainkért, és most, hogy egyik nagy álmom meg- valósult, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen lehetőség számomra, hogy olyan klasszisoktól tanulhatok, mint Stine Oftedal vagy Estelle Nze Minko. Igyekszem minden nap a legjobbat nyújtani és segíteni a csapatot a jó eredmények éléré- sében – nyilatkozta Farkas Júlia.

Farkas Júlia 2004. augusztus 1-jén született Sárváron. Először 2013-ban került a Győri ETO kötelékébe, azóta pedig a korosztályos csapatokat végig járva harcolta ki magának a lehetőséget a felnőtt csapatban való szereplésre. Első mérkőzését a felnőttek között 2021. szeptember 8-án játszotta a Siófok ellen idegenben, amikor meg is szerezte első gólját az NB I-ben. A Bajnokok Ligájában az idei szezonban mutatkozott be, 7 mérkőzésen 4 gólt jegyeztek fel a neve mellé. A korosztályos válogatottakban rendre szerepelt, így ifjúsági Európa-bajnok, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, illetve 2019-ben őt választotta az MKSZ az Év női serdülő játékosának. 2015 óta tagja a Győri Audi ETO csapatainak, több mint 250 hivatalos találkozón viselte a klub mezét, ezeken pedig 1000-nél is több gólt szerzett.

Farkas Júlia érkezésével végleges a Győri Audi ETO KC 2023/24. évi szezonra kialakított kerete. Csapatba három új játékos, Bruna de Paula balátlövő posztra, Emilie Hovden jobbszélre és Rinka Duijndam pedig a kapuba érkezik. Emellett a szakmai stáb is megújul Urlik Kirkely vezetőedző és Kristian Danielsen másodedző érkezésével. Távozott Ambros Martin vezetőedző, Raphaëlle Tervel másodedző, Ogonovszky Eszter, Anne Mette Hansen, Faluvégi Dorottya és Jelena Despoto- vics.

Forrás: Győri Audi ETO KC / Szabó Tamás

2023-03-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk