Kézilabda kupa

Győr: Silje Solberg helyett Amandine Leynaud

– Tiszta szívemből gratulálok, és jó egészséget kívánok Silje Solberg-nek a váran- dósság időszakához. Egy nő számára az édesanyává válás valószínűleg a leg- csodálatosabb időszak az életben. A közelmúlt esetei is azt mutatták, hogy Győrben zajlik a háttérben kommunikáció a játékosok magánéletének tervezé- se kapcsán a klubvezetéssel. Silje esetében is egyeztetések zajlottak korábban, így bizonyos szintig természetesen fel voltunk készülve erre a helyzetre.  A játé- kosnak ezúton is sok boldogságot és nyugodt babavárást kívánunk, és termé- szetesem várjuk vissza a csapatba – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen igazán várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen érzés, hogy hamarosan igazi család leszünk férjemmel, másrészt nyilván furcsa érzés az, hogy a szezon vége előtt kiválok a csapatból. Mindenképpen szeretném megköszönni a klubvezetés támogatását. Hiszek a lányokban, hiszek ennek a fantasztikus közösségnek az erejében, hogy az idei szezonban minden célunkat közösen el fogjuk érni.  Én itt leszek mellettük, és tá-mogatom őket mindenben – mondta Silje Solberg.

A Győri Audi ETO menedzsmentje kapusunk állapotának ismeretében azonnal megkezdte a tárgyalásokat a posztra a megfelelő, magas szintű helyettesítés megtalálása érdekében. A tárgyalások eredményesek voltak, így a 2022-2023. évi szezon hátralévő részére szerződést kötöttünk Amandine Leynaud-val. A francia kapus tavaly nyáron jelentette be, hogy befejezi aktív sportolói pálya- futását. Az azóta eltelt időben nem távolodott el a sportágtól, a francia női kézilabda válogatottnál vállalt feladatot.

– Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb kapusát a szezon legfontosabb időszaka előtt pótolni, de hiszem, hogy Amandine Leynaud megfelelően meg- oldja az előttünk álló feladatokat. Doudou tavaly nyáron úgy határozott, hogy befejezi pályafutását, ám most mégis úgy döntött most, hogy tisztelve a csapa- tot, a közösséget, aminek egészen tavaly nyárig ő maga is tagja volt, segít klubunknak, és visszatér Győrbe. Több szempontból is a legjobb „helyettest” találtuk meg a posztra, hiszen jól ismeri a csapattársakat, a játékrendszerünket és nyilván a klubot is. Nagyon hálás vagyok neki, hogy ebben a helyzetben igent mondott, és a csapat segítségére sietett. Büszke vagyok rá, hogy Győrben ilyen összetartó közösséget alkotunk, ahol mindenki mindent megtesz a győze- lem és a siker érdekében – tette hozzá Endrődi Péter.

– Nem kellett sokat gondolkodnom a döntésen, hiszen a szívem már az első megkeresés után egyből azt súgta, hogy igent kell mondanom. Ezúton is gratu- lálok Silje-nek és jó egészséget kívánok neki. A csapat szinte változatlan mióta elmentem, igazából olyan érzés, mintha el sem mentem volna. A szezon során több csapat is megkeresett már, de én mindenkinek nemet mondtam. Győr olyan nekem, mint a második otthonom, a családom. Erre a hívásra egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Azon leszek, hogy minden meccsen a legjobba- mat nyújtsam, és hogy minden fronton győzedelmeskedjünk – nyilatkozta Aman- dine Leynaud.

Amandine Leynaud 2018 és 2022 között védte a Győri Audi ETO KC kapuját. A 2018-2019. évi szezonban Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett a csapattal, ezen kívül tavaly ezüst, míg 2021-ben bronzérmet nyert a legrangosabb európai kupasorozatban. Kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa győztes. A 149 tétmérkőzésen viselte eddig a zöld-fehér mezt, és ezeken a mérkőzéseken eddig 8 gólt lőtt az ellenfelek hálójába.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap

2023-02-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk