Kézilabda kupa

 

Gulyás István: Mindig pozitívan állok a dolgokhoz

– Hogyan látja a csapat jelenlegi állapotát? Milyen érzések vannak Önben az el- utazás előtti utolsó itthoni tréninget követően?
– Azt gondolom, hogy ma elég pozitív napot zártunk. Az elején kicsit nehezen indult, de az edzés érdemi részére felébredt a társaság szerencsére. Tudtunk hasznosan dolgozni. Át tudtunk beszélni pár dolgot, illetve a videónál is megpróbáltuk felhívni a figyelmet arra, hogy mire számíthatunk a hétvégén. Pozitív vagyok, és egyébként is mindig pozitívan állok a dol- gokhoz. Jó úton járunk.

– A hét elején átvéve a csapatot, mi volt az első dolog, amit a fiúknak mondott?
– Az elején semmit nem mondtam. Beszagoltam az öltözőbe, és egyből éreztem, hogy mi a helyzet. Ott eldöntöttem, hogy olyan edzést kell csinálnom, ami az eddig megszokottal teljesen szembe megy. Olyan munkát csináltunk, ami kizökkentette őket ebből a helyzetből, amiben vannak. Ez volt a célom. Sőt, most a héten is ez a legfőbb célom.

– Milyen jellegű munkát végeztek a héten, min volt a legnagyobb hangsúly?
– A hét elején egy kis fizikai munkát csináltunk. Az volt a lényeg, hogy dolgozzunk és izzadjunk. Ezt ma is mondtam nekik. Illetve az volt még a cél, hogy mindenki tevékeny része legyen az edzésnek, hogyha szombaton bárki pályára kerül, az tudja, hogy az egy után a kettő jön, nem pedig a három. Ez nagyon fontos a hét munkájában, hogy mindenki érezze, hogy a csapat részese, és hogy tennie kell az ügy érdekében.

– Egy győzelem és két vereség a csapat eddigi mérlege a Bajnokok Ligájában, azaz jó lenne két ponttal hazatérni Fehéroroszországból. De ez közel sem ígér- kezik egyszerűnek. Mi a véleménye a Meskov Bresztről? Hogyan jellemezné a já- tékukat?
– Veszélyes pálya a Breszt. Lendületesek, gyorsak és két győzelemmel állnak. Olyan önbi- zalommal töltötte el őket ez, hogy biztosan óriási nyomás lesz rajtunk a mérkőzés elején. Azt tudni kell, hogy a játék második felére csökken majd ez a lendület, és a kispadjuk nem olyan hosszú. Erre fel kell készülnünk, hogy ezekben az időszakokban, amikor ekkora nyomás van, azt túl kell, hogy éljük, és választ tudjunk adni.

– Miben szeretne változást látni a csapattól az előző Bajnokok Ligája mérkőzé- seinkhez képest?
– Ez nehéz kérdés. Egy kicsit megpróbálunk rövidebb lefolyású támadásokat vezetni, hogy egyértelműek legyenek a dolgok. Ha helyzet van, akkor lőjük meg, és kapu felé kézilab- dázzunk. Robbanékonyabbak legyünk és érkezzünk meg a helyünkre. Ami fontos, hogy táma- dóként mi foglaljuk el azokat a pozíciókat, ami stratégiai pozíció. Ha megfordítom, akkor védekezésben is mi foglaljuk el ezeket a helyeket, amik döntenek a játék során. Nagyon fon- tos kérdések ezek, és szintén része ez a játéknak. Sokszor látjuk, hogy egy csapat csak utazik az ellenfél után. Ott van, próbál sáncolni, de már késő. Pont ezen múlik, hogy ki fog- lalja el azokat a pozíciókat, ahonnan érkezik, vagy érkezhet a lövés. Ez meghatároz mindent.


Forrás: Telekom Veszprém honlap / Fotó: Vörös Dávid

2018-10-04

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk