Kézilabda kupa

Görbicz Anita örülne, ha minden visszatérne a régi kerékvágásba

– Banális a kérdés, mégis kíváncsi vagyok, hogy telik egy napod?
Furcsa lehet a válaszom elsőre, de azt kell, hogy mondjam: gyorsan! Sosem unatkozok, köszönhető a kisfiamnak és a napi edzésmunkának. Gyakorlatilag minden percem foglalt. Reggel Boldizsár ébredése után közös programjaink vannak, nagyon élvezi, hogy itthon va- gyok, és ez a része természetesen nekem is jó, de nyilván annak örülnék a legjobban, ha minden visszatérne a régi kerékvágásba. Az edzéseket napi szinten végezzük, dokumentáljuk és a Danyi Gábor által adott házi feladatokkal is foglalkozunk. Mindezek mellett háziasz- szonyként is tevékenykedek, sokat főzünk együtt, ez is része a napi rutinnak.

– Sokat beszélsz a lányokkal?
Ez természetes! Már nagyon hiányoznak ők is. Napi szinten beszélünk, meghallgatjuk egy- más dolgait, segítünk tippekkel, hogy bírjuk ki. Persze, elég hamar a kézilabda a téma, de ez csak így normális. Vasárnap pont eszembe jutott, hogy valószínűleg épp hazafelé tartanánk a Bukarest elleni negyeddöntő mérkőzésről, és otthon ültem a kertben. De nem szabad  ezen keseregni, én azt vallom, hogy nézzünk előre! Itt is megkérek mindenkit, hogy tartsuk be az előírásokat.

– Fontos a klub számára a példamutatás is, hiszen a Győri Audi ETO KC a közel- múltban öt millió forintot utalt át a Győri Segélyalap részére.
Egyetlen percig nem volt kérdés, hogy segíteni akarunk. Én nagyon örültem, hogy Dézsi polgármester úr vezetésével külön figyelmet kapnak a győri emberek, és az ötlet után nyu- godtan kijelenthetem, hogy egyhangúan, minden játékos és alkalmazott boldogan adakozott az alap részére. Öt millió forint komoly összeg, és biztos vagyok benne, hogy jó helyre került minden forint. Számunkra fontos volt, hogy visszaadhassunk valamit annak a közösségnek, ahol mi élünk és sportolunk.

– Aztán jött a saját felajánlásod a díszpolgári címmel járó összegről.
Szerettem volna segíteni a győrieknek, és úgy éreztem, hogy most azzal teszem a leg- jobbat, ha felajánlom az egész összeget a Győri Segélyalapnak, amin keresztül biztosan a megfelelő helyre jut el segítség.

– Milyen érzés díszpolgárnak lenni?
Amikor először meghallottam a hírt nem is hittem el. Mondtam is, hogy én biztos nem, mert már korábban megkaptuk az elismerést, de mint kiderült most engem személyesen jelöltek, míg 2013-ban a Bajnokok Ligája győztes csapat kapta meg a rangos elismerést. Roppant büszke vagyok, hiszen városom legmagasabb rangú, legmegtisztelőbb díját kaptam meg. De itt szeretném kifejezni hálámat a klubom, a Győri Audi ETO KC, és mindenkori csapattársaim részére is, mert mindig kell egy csapat, akikkel elérhetőek ezek a szép sikerek. Hálás vagyok nekik is!

– Szerinted mi lesz a sorsa a bajnokságnak?
Jelenleg szünetel a bajnokság, de a Magyar Kézilabda Szövetségben folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Ez a helyzet nem egyszerű senkinek sem. A Bajnokok Ligájában pedig adottak az alternatív dátumok a Bukarest elleni meccsekre, illetve a Final Fourra. Talán ha- marosan eldől, hogy mi lesz a két versenysorozat sorsa.

– Mit üzensz a szurkolóknak?
Kitartást kívánok mindenkinek és jó egészséget! És innen is kérni szeretnék mindenkit, hogy figyeljünk oda másokra, felelősségteljesen cselekedjünk minden helyzetben, mert a szabálykövetéssel most azt segíthetjük elő, hogy hamarabb véget érjen ez a senkinek sem kellemes helyzet.

Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2020-04-07

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk