Kézilabda kupa

 

Görbicz Anita nyártól új szerepkörben folytatja pályafutását

Nem búcsúztatni szeretnénk Görbicz Anitát, hiszen messze van még az idei sze- zon vége… De nem lehet elmenni szó nélkül azon sok-sok rekord mellett, amit egymaga tart. Csak a Győri Audi ETO KC csapatában szerepelt pályafutása során. Ő játszotta a legtöbb meccset a klub történetében, övé a legtöbb szer- zett gól a klubban, ráadásul a Bajnokok Ligájában is számtalan rekordot tart.

– A modern kézilabdázás legendája Görbicz Anita. Sokak kedvence, rengeteg játékos példaképe, generációk nőttek fel a játékán, és mindemellett a klubhű- ség megtestesítője. Egyértelműen a SPORTOLÓ Győrben. Anita pályája egye- dülálló, és nagyon bízom benne, hogy idén is közösen tudunk még újabb sike- reket elérni. Természetesen felkészültünk arra is, hogy egyszer eljön majd a nap, amikor nem ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, és már nem lép többet játé- kosként pályára. Egy másodpercig sem volt kérdés, hogy Anita a kézilabda pálya után karrierjét a klubban folytatja. A klubnak szüksége van a legendáira, és benne is megvan a szándék, hogy egy új szerepkörben dolgozzon tovább. Nyáron egy nagy játékos karrier véget ér, de ugyanekkor egy új fejezetet is nyitunk, Görbicz Anita csatlakozik a klub menedzsmentjéhez, és a Győri Audi ETO KC sportigazgatójaként dolgozik tovább az egyesület sikereiért. Biztos va- gyok benne, hogy ebben a feladatkörben is megállja majd a helyét! – nyilat- kozta dr. Bartha Csaba elnök.

– Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak. Amikor a karrierem végéről volt szó dr. Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jól esett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is. Az idei szezonban már belekóstolhattam picit egy új szerepkörbe, játékosként és edzőként is számolnak velem Győrben. De döntést kellett hoznom, hogy nyártól melyik úton indulok tovább. Egyeztetve elnök úrral abban maradtunk, hogy júli- us 1-től sportigazgatóként segítem tovább az egyesületet. Ez egy új feladat lesz számomra, de nem ijedek meg a kihívásoktól, és nagyon örülök, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatáért dolgozhatok, még akkor is, ha ez már nem elsősorban a gólszerzésben teljesedik ki. Természetesen most még az idei szezon feladataira koncentrálok, hiszen minden fronton győzni szeretnénk a lányokkal! – mondta Görbicz Anita.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2021-02-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk