Kézilabda kupa

Görbicz Anita: Még két évig játszani fogok!

Görbicz Anita 10 évesen, 1993-ban kezdett kézilabdázni az ETO-ban, és már 15 évesen a fel- nőtt csapatot erősítette. Neve gyakorlatilag egybe forrt a klubbal, és sokak nagy örömére „Görbe” úgy döntött, hogy folytatni kívánja kivételes pályafutását a szezon végeztével is a Győri Audi ETO KC csapatában.

– Kivételes játékosról van szó, aki a klub ikonja is egyben, tudását, eredményeit még ellen- felei is elismerik, tisztelik. Számomra természetes volt, hogy Görbicz Anitát a lehető legtovább a pályán kell tartani, hiszen a klub legendájáról van szó. Könnyedén sikerült megegyeznünk a folytatásról, és biztos vagyok benne, hogy a következő két év során is vezére lesz a csapat- nak, és az elkövetkező években közösen gyarapíthatjuk tovább amúgy sem rövid eredmény- sorát – mondta dr. Bartha Csaba elnök.

– Nem játszottam más klubban, csak az Audi ETO-ban, és már régóta tudtam, hogy soha nem is fogok máshol szerepelni. Nagyon kevés embernek adatik meg, hogy sikeres lehet szű- kebb hazájában, én azon szerencsések közé tartozom, akiknek ez sikerült. Az ETO sokkal több, mint egy klub. Egy igazi család. Több mint negyed évszázada minden ide köt. Most kö- zösen úgy döntöttünk, hogy még két évig biztosan játszani fogok. Jól vagyok, frissnek, fittnek érzem magam, a csapatszellem pedig erősebb, mint valaha, így egyértelmű volt számomra a döntés a folytatásról. Szeretném a legjobb teljesítményemmel segíteni a csapatot a jövőben is, azért, hogy továbbra is mi lehessünk a legjobbak – nyilatkozta Görbicz Anita a szerződés aláírása után.

A Győri Audi ETO KC csapatának ikonja hihetetlen sorozatot tud maga mögött. A mai napig 420 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken 2080 találatot jegyzett, ez hajszál híján 5 gólos meccsenkénti átlagot jelent. Felnőtt mérkőzésen 1999. április 7-én debütált az akkor Grabo- plast ETO néven szereplő egyesületben, és egyből 3 gólt szerzett. A mai napig 54 Magyar Kupa találkozón 305-ször volt eredményes. Nemzetközi mérlege 28 EHF-Kupa mérkőzés 172 gól (6,1 gól/meccs), 14 KEK meccs 93 találat (6,6 gól/meccs), és 163 Bajnokok Ligája talál- kozón 961 gól (5,9 gól/meccs).

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2019-01-30

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk