Kézilabda kupa

Gólfesztivált rendezett a Szeged az Orosháza ellen

MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 43-27 (24-14)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Sostarics 5/1, Kaspárek 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 10, Henigman 3, Källman 4. Csere: Alilovics (kapus) – Bombacs, Radivojevics 3/1, Mackovsek 3, Rosta 3, Bodó 1, Kecskés 2/1, Vetési, Fekete D. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Orosházi FKSE-LINAMAR: Özmusul – Kiss A. 1, Sakics 5, Ushal 6, Kancel, Tóth K. 3, Németh L. 1. Csere: Majdán 1 (kapus) – Lele 5, Peskov, Bella 3, Pásztor M., Lászlai 1, Kancel 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.
Hétméteres: 3/3, ill. -.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

A Dabas elleni mérkőzéshez képest annyit javult a helyzet, hogy Bodó Richárd és Bánhidi Bence visszatért a keretbe, Gaber, Sigurmannsson, Sztepancsics és Canellas viszont sérülés miatt továbbra sem játszhatott. A vendégek szereztek vezetést, erre három volt a Szeged válasza. Mikler Roland ismét mágnesként vonzotta a labdát, így szépen fokozatosan növelték az előnyüket. Bánhidi Ben- ce gyorsan megmutatta, hogy nincs komoly gond vele, tarthatatlan volt, szórta a gólokat, s a 17. percben már tíz lett „közte” (16-6). Cserékkel frissített Juan Carlos Pastor vezetőedző, így Bodó Richárd is pályára lépett. A félidő végére megmaradt a hazaiak tízgólos előnye (24-14).

A második játékrész eleje a szegedieknek egy kicsit döcögősre sikerült. Sokat hibáztak védekezésben, s a Békés megyei együttes tíz gólon belülre tornázta fel magát. Pastor mester nem is hagyta szó nélkül  a gyengébb produkciót, s egy időkérés alkalmával rendet tett. Mirko Alilovics is bemutatott jó néhány bravúrt, Bánhidi Bence pedig tarthatatlan volt. Jöttek a szegedi fiatalok a hajrára, ekkor újra tízen felülre került a Tisza-parti gárda. Kecskés Dániel előbb büntetőből, majd ziccerből is eredményesnek bizonyult, így megszerezte az első szegedi góljait. Vetési Bence számára is nagy élmény marad a mérkőzés, először kapott szerepet a hazai felnőtt csapatban. A végén 16 gólos szegedi győzelemmel vonultak az öltözőbe a csapatok (43-27).

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

 

2020-08-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk