Kézilabda kupa

Gleb Kalaras a nyártól: OTP Bank-PICK Szeged

–  Szeretném harmadik új igazolásunkat bejelenteni, a Bajnokok Ligája-győztes orosz Gleb Kalaras a nyártól egy plusz egy éves szerződést írt alá hozzánk. A 32 éves játékos hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkezik, ezt megtapasztalhattuk mi is, hiszen többször is játszott ellenünk. Fő erénye a határozott, kemény véde- kezés, de természetesen támadásban is képes megvillanni – mutatta be a csa- pat új szerzeményét Kiss Bence cégvezető.

Gleb Kalaras a negyedik orosz légiósa lesz a csapatnak. Csak a legvérmesebb szegedi szurkolók emlékezhetnek arra, hogy 1992-ben Szvetoszlav Sinko szerepelt a csapatban először. Ő is beálló volt, mint Gleb Kalaras. Utána jó pár évnek kellett eltelnie, hogy újból orosz játékost köszönthessenek kék mezben. Szergej Gorbok érkezett, az átlövő nagy kedvencnek számított, csakúgy, mint az irányí- tó-átlövő, Dmitrij Zsitnyikov.

Gleb Kalaras 1990. november 29-én az orosz fővárosban, Moszkvában látta meg a napvilágot. A két méter öt centiméter magas beálló az orosz Szentpétervár csapatában szerepelt először a nemzetközi porondon. A 2015-2017. évi idényt az ukrán Zaporizzsja együttesében töltötte, majd a német SC Magdeburg csapatá- hoz igazolt. Egy idény után az észak-macedón HC Vardar 1961 csapatában folytatta a pályafutását. Az első idényében tagja volt a Bajnokok Ligája-győztes csapatnak, fájó emlék a kékek számára, hogy a Vardar éppen őket búcsúztatta legjobb nyolc között. Egészen 2021-ig szerepelt a szkopjei csapatban, majd visz- szatért Németországba, előbb a HBW Balingen-Weilstetten, majd a MT Melsun- gen játékosa lett. Jelenlegi mestere az a Roberto Parrondo, akivel 2014-ben a Szeged EHF-kupát nyert. Kalaras tagja volt az orosz válogatottnak, eddig 68 mérkőzésen szerepelt és 117 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában hat szezont töl- tött el, összesen 161 gólt jegyeztek fel a neve mellé. 

Gleb Kalaras székfoglalója: „Nagyon örülök annak, hogy az OTP Bank-PICK Szeged csapatába igazolhatok, nagyon várom az első találkozást, azt, hogy el- kezdhessem a munkát a csapattal. A szegedi szurkolótábor imádja a kézilabdát, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire rajong a csapatért. Fantasz- tikus ilyen légkörben sportolni, boldog vagyok, hogy kék mezben folytathatom a pályafutásomat.”

Forrás: OTP Bank-PICK Szeged honlap

2023-05-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk