Kézilabda kupa

Fodor János: A siófoki kézilabda él, mert élni akar

Tisztelt Siófokiak, kedves Szurkolóink, Sportbarátok!

Örömmel gondolok vissza arra a pár percre, amikor itt álltam köztetek, Veletek, 2019. máju- sában, köszönetet mondva fergeteges szurkolásotokért, egész éves támogatásotokért. Most is valami ilyesmire készülök, csak másképp.

Akkor, telt ház mellett, a Ti segítségetekkel, megnyertük a meccset, elnyertük és átvehettük az EHF-kupát, amiért egész évben dolgoztunk. Majd egy héttel később nyakunkba akasz- tották a bajnoki bronzérmet. Azért is sokat dolgoztunk.

Csodálatos pillanatokat éltünk át együtt, és arról álmodoztunk, hogy hamarosan eljöhet az az idő, amikor a legmagasabb szintre léphetünk és még fényesebben csillogó érmeket szerez- hetünk. Sok mindenre gondoltunk, de arra nem, hogy alig egy évvel később egy vírus miatt a pályán kívül kell csatákat vívnunk.

A világjárvány sokak álmát összetörte, a miénket is. Nehéz helyzetbe került szeretett sport- águnk, a kézilabda is.

Ennek kapcsán az MKSZ elnöksége hozott egy döntést. Ők maguk mondják: nem lehetett jó döntést hozni. Jobbat viszont lehetne. Ez a döntés olyan, mint a bírói tévedés: lehet mél- tatlankodni, de a döntés jogszerűséget vitatni nem lehet. De egy dolog áldozatot hozni, másik dolog elszenvedni egy méltánytalan veszteséget.

Magyarország összes klubjának és játékosainak többhavi verejtékes munkáját nullázták le azzal, hogy a 2019-2020-as idény eredményeit egyáltalán nem vették figyelembe annak lezárásakor. Mi áldozatos munkával tettük a Siófok KC-t hazánk, sőt, Európa egyik leg- erősebb klubjává. Azért sikerült, mert nem profithajhász vállalkozást működtetünk, hanem közösséget építünk. Bízunk ebben a közösségben, ebből merítünk erőt.

Egy rossz bírói döntésre rámehet egy mérkőzés, láttunk már ilyet, de nem muszáj rámennie az idénynek, csak jobbnak kell lennünk az ellenfeleinknél. Tapasztalatból tudjuk, és több- szörösen bebizonyítottuk, hogy nem a bírókon, hanem mindenkor rajtunk múlik a végső győzelem.

Egy téves elnökségi döntésre rámehet a jelenlegi idény, de nem muszáj rámennie a Siófok KC jövőjének. Ahogy újra lehetőség nyílik rá, ismét küzdeni fogunk céljainkért.

Nem a különböző elnökségeken, hanem rajtunk múlik a Siófok KC közösségének jövője, ezt senki nem veheti el tőlünk! Megvertük a GYŐR-t, Európa legjobb csapatát. Fantasztikus élmény volt. Ezt senki nem veheti el! Megvertük a Ferencvárost, felemelő érzés volt. Ezt senki nem veheti el! És ha egyszer már sikerült, akkor megint sikerülni fog.

Kedves Barátaim! Az igazi mérkőzéseket nem tárgyalóasztaloknál, hanem a pályán vívják. Mi eddig is a pályán nyújtott teljesítményünkkel akartunk büszkeséget szerezni Siófoknak, egyúttal a magyar sportnak, ezután sem lesz másképp!

Én nem adom fel! Mi nem adjuk fel!

Ami nem öl meg, szokták mondani, az megerősít! A siófoki kézilabda él, mert élni akar.

Együtt erő vagyunk!

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Hajrá Siófok!

Fodor János

ügyvezető

2020-04-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk