Kézilabda kupa

Férfi világbajnokság (2019): Magyarország a D-csoportba került

Csoportbeosztás:

A-csoport (Berlin):
Franciaország, Oroszország, Németország, Szerbia, Brazília, Dél-Korea

B-csoport (München):
Spanyolország, Horvátország, Macedónia, Izland, Bahrein, Japán

C-csoport (Herning):
Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile, Szaúd-Arábia

D-csoport (Koppenhága):
Svédország, Magyarország, Katar, Argentína, Egyiptom, Angola

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) célja, hogy Dél-Korea és a Koreai NDK közös koreai csapattal induljon a világbajnokságon.

Csoportmérkőzések: 2019. január 10-17.
Középdöntő (Köln, Herning): 2019. január 19-23.
Elődöntők (Hamburg): 2019. január 25.
Helyosztók (Herning): 2019. január 26., 27.

A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek a 2020 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőn.


Marosi László, az MKSZ alelnöke: Nyilván nem kívánságműsor egy világbajnoki sorsolás, de úgy vélem, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen kiegyensúlyozott a CD-ág, a csoportunkban pedig úgy vélem, akár az első kettő között is végezhetünk. Tovább- jutásunk esetén a középdöntő első négy csapata közé kerülés a cél, hiszen ez azt je- lentené, hogy a legjobb nyolc között végzünk, ami szinte olimpiai selejtezőt ér, mivel az első hét helyezett kivívja a kvalifikációs tornán való részvételt. Erre is jó esélyt látok, hiszen a skandináv csapatok mellett esélyesek lehetünk a legjobbak közé kerülésre.”

Novák András, az MKSZ főtitkára:Szeretnénk a magyar szurkolókat segíteni, hogy minél többen eljussanak a világbajnokságra, elsősorban hasznos információkkal, dip- lomáciai segítséggel, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy Dánia hagyományos kézi- labdás helyszín, ugyanakkor azt szeretnénk, ha minél több magyar drukkolna a hely- színen a válogatottnak, hiszen rendkívül nagy segítséget nyújtottak a szlovénok elleni selejtezőkön is, a világbajnokság pedig meghatározó a 2020-as olimpiai kvalifikáció szempontjából.”

Forrás: MKSZ

2018-06-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk