Kézilabda kupa

 

Final Four 2020: Kiel - Veszprém összecsapás az elődöntőben

Rendhagyó volt a 2019-20. évi szezon zárása, ugyanis a Covid-19 járvány miatt a csoportmérkőzések befejeztével felfüggesztették a küzdelem sorozatot. Ké- sőbb az Európai Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy a pillanatnyi állás szerint a Final Fourokat megrendezik. Végül az időpont nehézségek miatt a női Final Fourt törölték, a férfi négyes döntőt viszont megrendezik, figyelembe véve az A- és a B-csoport végeredményét. Ennek következtében az A-csoportból a Barça és a Paris Saint-Germain HB, a B-csoportból a Telekom Veszprém és a THW Kiel került a négyes döntőbe.

 A Barça és a Paris Saint-Germain HB hetedik alkalommal találkozik az európai versenyben, Kölnben első alkalommal. Ha a PSG egy lépéssel közelebb akar lépni első Bajnokok Ligája győzelméhez, akkor négy év után le kell legyőznie a Barça csapatát.

A THW Kiel és a Telekom Veszprém HC ínycsiklandó ízelítőt adott nekünk a várható összecsapásról, amikor októberben a Hét mérkőzésén találkoztak, 31-31-es döntetlent produkálva a szezon eddigi legjobb mérkőzésén. Hihetetlen, hogy ez volt az első döntetlen 21 mérkőzéses történelmükben, amely egyenként 10 győzelmet tartalmaz. Ha a Telekom Veszprém győz az elődöntőben, az egy- más elleni találkozók összesítésében előnyre tesz szert a THW Kiel csapatával szemben. Ha veszít, akkor a német csapat kerül előnybe. A két együttes össze- vetésében a német csapat kétszer emelhette magasba a győzelmi trófeát (2009-2010, 2011-2012), míg a Telekom Veszprém négy alkalommal jutott a dön- tőbe, ám egyszer sem sikerült elhódítani a trófeát (2011-2012-ben a Magde- burg, 2014-2015-ben a Barça, 2015-2016-ban a KS Vive Tauron Kielce, 2018-2019-ben a HC Vardar győzte le).

Forrás: EHF honlap

2020-11-10

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk