Kézilabda kupa

Ferencváros: Sokáig döcögött, de a végére összeállt a játék

FTC-Rail Cargo Hungaria – Szombathelyi KKA 36-26 (15-16)

Budapest, Elek Gyula Aréna, 200 néző.
Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.
FTC-Rail Cargo Hungaria (az egyesület csak a góllövőket adta meg): Klujber Katrin 8, Háfra Noémi 5, Tóth Nikolett 4, Schatzl Nadine 4, Kovacsics Anikó 3, Julia Behnke 3, Angela Malestein 2, Márton Gréta 2, Kovács Anett 2, Szucsánszki Zita 2, Pásztor Noémi 1.

Szombathelyi KKA: Tomasevics – Csire 1, Bandelier 5, Pődör 3, Gorilszka 5, Agbaba 1, Orbán 1. Csere: Csapó (kapus), Mayer 4, Horváth 3, Virág 2, Kozma 1, Tóth, Varga, Szendrei. Vezetőedző: Marosán György.

 A csarnokban és a televízión át a csapatot figyelő szurkolók nagyon várták már, hogy láthassák a kedvenceiket, s hogy jó játékot láthassanak. Előbbivel nem is volt gond, utóbbi viszont váratott magára, pedig az első percekben biz- tató volt a Fradi játéka. Három góllal is vezettek, de ahogy telt az idő, Csiszár-Szekeres Klára hiányában a védekezésük fokozatosan visszaesett, és negyed óra játék után a Szombathely átvette a vezetést (8-9). Támadásban lassan játszottak, védekezésben pedig nem tudtak mit kezdeni a tíz-tizenkét méterről is tüzelő Biljana Bandelierrel, illetve a két beállóval, az igen kellemetlen harcmo- dort képviselő Mayer Szabinával és Lilja Gorilszkával. Később a vendégek hét mezőnyjátékossal eredményesen támadtak, s így a félidő végéig nem is tudták a zöld-fehérek visszavenni a vezetést (15-16).

A második játékrész elején sem akart megfordulni a mérkőzés képe, a Szom- bathely jól tartotta magát, s két góllal elhúzott (20-22). Elek Gábor megunta csapata tehetetlenségét, s időt kért. Talán ekkorra „bőszült fel” a csapat kellő- en, vagy ekkorra ment ki a kezekből és a lábakból a meglévő fáradtság, s ritmust váltott.  Ahogyan a védelem magára talált, már Janurik Kinga is sorban fogta a labdákat, elöl meg hatékonyan értékesítették a helyzeteket. Ehhez kel- lett az is, hogy a vendégek vezetőedzője hét a hat elleni játékot írta elő lánya- inak, melyet több esetben pontatlanul hajtottak végre, s labdavesztés lett a vége. Továbbá az is kellett, hogy Marosán György az utolsó tíz percben játék- lehetőséget adott a fiataloknak, akik nem voltak egy súlycsoportban a Ferenc- város „második” sorával. Negyven percig nem volt benne a mérkőzésben, vé- gül mégis jelentős különbséggel, tíz góllal győzött a hazai együttes (36-26).

Forrás: fradi.hu

2020-08-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk