Kézilabda kupa

Ferencváros: öt játékos érkezik, négy távozik

Az érkezők közül a legismertebb név Klivinyi Kinga, a 175 centiméter magas balátlövő. Az elmúlt öt idényét az Érdben töltötte, s ezalatt klasszissá fejlődött, illetve a magyar válogatott alapembere lett. Kinga márciusban vállműtéten esett át, azóta a Ferencváros orvosi, illetve rehabilitációs stábjának felügyelete alatt készül a visszatérésre.

A Kazincbarcikán született kapus, Szemerey Zsófi a Siófok KC-től igazol a Ferenc- városhoz, de korábban a Győr, a Veszprém és a Mosonmagyaróvár játékosa is volt.

Farkas Kata a legfiatalabb igazolás, a balkezes átlövő, bár még csak tizennyolc esz- tendős, a mögöttünk hagyott idényben tizenöt góllal segítette a Békéscsaba bennma- radását.

A montenegrói válogatott Djurdjina Malovics eddig csak hazájában kézilabdázott, az utóbbi három idényben a Buducsnoszt csapatát erősítette. A 182 centiméter magas, 22 éves, balkezes átlövő 13 mérkőzésen, 29 alkalommal volt eredményes a Bajnokok Ligá- ja 2017-18. évi kiírásában.



Bobana Klikovac friss EHF-kupa győztesként lesz a Ferencváros játékosa. A 22 éves, 181 centiméter magas beálló a román SCM Craiova együtteséből érkezik Budapestre. Korábban kézilabdázott már Magyarországon, a Debrecent és a Fehérvárt is erősítette egy-egy szezon erejéig. A montenegrói válogatott játékos alighanem élete legjobb szezonját futotta, az EHF-kupában 14 mérkőzésen 32 gólt szerzett, ráadásul ezeknek pontosan a felét az elődöntő, valamint a döntő négy mérkőzésén. Rendkívüli balsze- rencse, hogy Bobana a bajnokság utolsó fordulójában súlyos térdsérülést szenvedett.

 

Forrás: www.fradi.hu

2018-05-30

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk