Kézilabda kupa

Ferencváros: A félidők hajrájában voltak a legjobbak

A Ferencváros csapatában Bíró Blanka és Angela Malestein is vállalta a játékot. Bíró az első perctől kezdve pályán volt, és parádés teljesítményt nyújtott. Két hetest, átlövéseket és ziccereket is fogott, hathatós szerepe volt abban, hogy húsz perc alatt csupán hatszor tudott eredményes lenni a Vác. Támadásban Kovács Anett volt kezdetben eredményes, aztán Klujber Katrin vállalt magára sokat, és főleg hetesekből alaposan megszórta magát. Julia Behnke is jó formát mutatott, majd a negyed óra elteltével Emily Bölk helyett pályára lépő Háfra Noémi került látszólag könnyedén helyzetbe többször is. Első két lehetőségéből be is talált, s bár a következő kettőt elrontotta, a játékrész utolsó periódusában így is állva hagyták a hazaiakat. Pásztor Noémi beállóból és lerohanásból is eredményes volt, Szucsánszki Zita ügyesen találta meg Kovács Anettet, vala- mint Klujber Katrin félpályáról szerzett gólja alakította ki a kilenc gólos különb- séget (9-18).

A szünet után a Fradiban Márton Gréta és Angela Malestein a széleket foglalta el, Janurik Kinga a kapuba, Kisfaludy Anett pedig beállóba állt be. A második játékrész első perceiben gyorsan egymás után két kiállítást is összeszedtek a vendégek, de a Vác nem tudott jelentősen felzárkózni. Janurik Kinga megiri- gyelte a hetes védést poszttársától, az első kettőt ő is megfogta, s így hét-nyolc gólon ingadozott a különbség. A 40. percben harmadszor is két perc büntetést kaptak a zöld-fehérek, és ez már éreztette hatását. Ötre, majd négyre zárkóztak a hazaiak, válaszképpen Elek Gábor ingerülten magához hívta tanítványait. A fejmosás után újra sebesség és dinamika költözött a kezekbe és a lábakba, s a hajrára sikerült ritmust váltani. A védekezés újra stabilabb lett, jöttek Janurik védései, ezekből meg a lerohanások és a gólok. Kisfaludy Anett és Szucsánszki Zita páros kapcsolata például nagyon jól nézett ki ebben a periódusban. Végül a vendégcsapat végig vezetve, könnyedén múlta felül lelkes ellenfelét (24-31).

Váci NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 24-31 (9-18)
Vác, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 6, Angela Malestein 4, Kovács Anett 4, Háfra Noémi 3, Kovacsics Anikó 3, Szucsánszki Zita 3, Pásztor Noémi 3, Márton Gréta 2, Janurik Kinga 1, Emily Bölk 1, Julia Behnke 1.

Forrás: Fradi.hu

 

2020-08-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk