Kézilabda kupa

Felkészülési mérkőzés: Nyert a Ferencváros a DVSC ellen

Az első edzőmérkőzésén nem igazán nyúlt bele a csapatba Elek Gábor, a DVSC elleni bala- tonboglári összecsapáson viszont már némileg változott a helyzet. Janurik Kinga állt a kapu- ban, a mezőnyben pedig Angela Malestein, Klujber Katrin, Julia Behnke, Kovacsics Anikó, Emily Bölk és Schatzl Nadine volt első perctől a pályán; Csiszár-Szekeres Klára védekezésben rendre Klujber Katrin helyett érkezett. Elképesztő iram jellemezte a meccset, ebből a félidő elején a Debrecen jött ki jobban: 3-0-ra elhúzott. Az ötödik perc után összeállt a Ferencváros védekezése, Janurik Kinga ragyogóan védett, igaz, a túloldalon Ann-Cathrin Giegerich is karcolta az ötven százalékos hatékonyságot.

A debreceniek igyekeztek megfékezni a Fradi lerohanásait, a labda felhozataloknál Kovacsics Anikóra a felező környékéig kiléptek, így Emily Bölk vállalt látványosan sokat. Lőtt talpról, felugrásból, kereste a falban Behnkét, vagy épp betöréssel próbálkozott. Tizennégy perc já- tékot követően kért időt Köstner Vilmos, a Ferencváros kihasználta a lehetőséget, teljes sort cserélt: Márton Gréta, Háfra Noémi, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Kisfaludy Anett és Kovács Anett érkezett, védekezésben Pásztor Noémi váltotta Tóth Nikit. Ennek következtében a zöld-fehérek védekezése valamelyest rendezetlenebbé vált, de a vezetést továbbra is meg- őrizték, s a szünetre 16-13-as előnnyel mehettek.

A térfélcsere után a Ferencvárosnál a kezdő csapat lépett pályára, egyetlen különbséggel: Klujber Katrin helyett Háfra Noémi játszott jobbátlövőt. A védekezésük újra szintet lépett, a következő negyed órában csupán öt gólt kaptank, miközben nyolcat lőttek; összességében hattal álltak jobban, amikor ismét teljesen kicserélődött a csapatuk.

Ahogy fáradtak a játékosok, egyre több lett a technikai hiba, a Debrecen négy gólra megkö- zelítette ellenfelét, amikor Elek Gábor időt kért hat és fél perccel a vége előtt. Nem az ered- mény érdekelte, de szerette volna a hátralévő perceket is kihasználni a gyakorlásra, ezért jól lete- remtette játékosait. Ezzel együtt tovább zárkózott a DVSC, két és fél perccel a vége előtt már csak kettőre voltak ellenfelüktől. Elek Gábor újfent időt kért, az intelmei főként Szucsánszki Zitának szóltak, miután az előtte lévő támadásnál lépéshibát vétett, de a követ- kezőt is magára vállalta, és ekkor már nem rontott. Ezzel eldőlt a mérkőzés, amelyet végül kettő góllal, 31-29-re a Ferencváros nyert meg. A Debrecennél Arany Rebeka bokasérülése okozott némi riadalmat, jobbszélsőt a siófoki kórházba szállították vizsgálatra.

DVSC SCHAEFFLER – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29-31 (13-16)

Balatonboglár. Vezette: Andorka, Hucker

DVSC SCHAEFFLER: Giegerich – Arany 1, Kovács Anna 9, Vámos P 4, Tóvizi 2, Deszpotovics 6, Vantara-Kelemen 3. Csere: Csapó K. (kapus), Vukajlovics, Hornyák D., Bordás 1, Bánfai 3, Petrus.

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik – Malestein 2, Bölk 2, Behnke 4, Szekeres K. 1, Kovacsics 1, Schatzl Nadine 3. Csere: Hadfi G. (kapus) Klujber 5, Háfra N. 4, Pásztor N., Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, Kovács Anett 1, Márton G. 3, Tóth N. 2.

Forrás: fradi.hu – DVCS SCHAEFFLER honlap

 

 

2020-07-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk