Kézilabda kupa

Estelle Nze Minko a Győri Audi ETO KC-ben folytatja

Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ide- je nyomon követtük. Remek adottságú gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Te- hetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen remekül megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat – mondta dr. Bartha Csaba elnök.

A francia játékos nyáron Siófokról érkezik Győrbe. Franciaországgal világ- (2017) és Európa-bajnok (2018) lett, valamint ezüstérmet szerzett a legutóbbi ötkarikás játékokon Rio de Ja- neiro-ban.  Korábbi csapatával, a francia Fleury-vel szerepelt már a legrangosabb női klub- versenysorozatban, az EHF Bajnokok Ligájában a 2015/16-os kiírásban.

– Nagyon örülök, hogy jövőre a Győri Audi ETO KC-ben szerepelhetek. A világ legjobb csa- patáról van szó, ahová örömmel megy az ember. Minden évben komoly célokat tűznek ki a csapat elé, ami megegyezik saját céljaimmal: a legjobbnak lenni! Jó lesz ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni és szeretném teljesítményemmel bebizonyítani, hogy helyem van a csa- patban – nyilatkozta Estelle Nze Minko.


 A 2019/20-as szezon eddig közölt bejelentései alapján a Győri Audi ETO KC jövő évi kerete jelenleg a következő:

Kapusok:
 Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud

Jobbszélsők:
Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlikova

Jobbátlövő:
Kürthi Laura

Irányítók:
Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal

Beállók:
Kari Brattset, Beatrice Edwige

Balátlövők:
Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronika Kristiansen

Balszélsők:
Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

A jobbátlövő posztra még két név bejelentése várható a közeljövőben, ezen kívül a keret a jövő évre véglegesnek tekinthető.
Mindez azt jelenti, hogy Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna, Crina Pintea, Afentáler Sára
és Pál Tamara távozik a klubtól vagy a fiatalok esetében nem lesznek tagjai
a "felnőtt" keretnek.


Forrás: Győri Audi ETO KC / Szabó Tamás – Fotó: IHF

2019-02-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk