Kézilabda kupa

EHF válasz a Flensburg-Handewitt vezetőinek felháborodására

Péntek este az SG Flensburg-Handewitt sajtóközleményt adott ki, amelyben az Európai Kézilabda Szövetség a férfi Bajnokok Ligája halasztott mérkőzéseinek megállapított eredményeire vonatkozó döntését „teljes meglepetésnek” nevez- te (német eredeti: „dies gab die EHF [… ] völlig überraschend vor Ende der Hauptrunde […] via Pressemitteilung bekannt”). Ezenkívül a klub közleménye nehezményezte, hogy a döntést „a klubok előzetes bevonása nélkül” hozták meg, valamint „csak sajtóközlemény útján és minden további indoklás nélkül közölték” (német eredeti: „wurde ohne die Einbeziehung der Vereine eine Entscheidung getroffen, die zudem nur über eine Pressemitteilung und ohne jegliche Begründung übermittelt wurde. ”)

Ezekre a megjegyzésekre válaszolva az EHF hangsúlyozza, hogy a férfi Bajnokok Ligája összes klubját (csakúgy, mint a férfi Európai Liga klubjait) az Európai Kézilabda Szövetség 2021. február 12-én tájékoztatta a várható fejleményekről. A döntést és a mögöttes indoklást az összes érintett klubbal közölték az elmaradt mérkőzések megállapított eredményeinek nyilvánosságra hozatala előtt. Ennek következtében a 2021. február 26-án napvilágot látott megállapított eredmé- nyek nem okozhattak „teljes meglepetést”, és az sem igaz, hogy ezeket a dön- téseket a klubokkal való előzetes kommunikáció nélkül hozták meg. Ezt köve- tően az Európai Kézilabda Szövetség felkérte az SG Flensburg-Handewitt klubot, hogy nyilvánosan javítsa ki az egyesület képviselőinek nyilatkozatait.

Fotó: © DPA pa / © Oliver Zimmermann via www.imago-images.de

2021-02-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk