Kézilabda kupa

Eduarda Amorim: újabb két idény győri szinekben

A Győri Audi ETO KC vezetősége a 2018/19-es szezon hazai és nemzetközi meg- mérettetései mellett a jövőbeni tervek sikeres megvalósítása érdekében rendre azon dolgozik, hogy minél ütőképesebb keretet állítson össze. Mindezen célok elérése végett megkezdődött a tárgyalások sora, s elsőként a csapat egyik igazi vezéregyéniségével, Eduarda Amorimmal sikerült egyezségre jutni, aki vitathatatlanul a csapat egyik alap- embere a négyszeres Bajnokok Ligája győztes, tizennégyszeres magyar bajnok és tizenháromszoros Magyar Kupa-győztes együttesnek. Duda a Győrben eltöltött tíz év alatt remekül megtalálta a helyét Magyarországon és a nyelvet is tökéletesen elsajá- tította, mondhatni teljesen beilleszkedett. Szerződéshosszabbításának köszönhetően a 2018/19-es szezont követően további két évig, azaz 2021. június 30-ig a Győri Audi ETO KC játékosa lesz.

Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke: „Nagyon sok jó játékos van a világ kézilabdapályáin, de olyan karakter, mint Eduarda Amorim, nagyon kevés. Duda nem csak egy játékos a Győri Audi ETO-ban, hanem igazi vezéregyéniség a pályán és a pályán kívül is. Látom minden nap azt a profizmust, ami őt jellemzi, s szinte nincs olyan edzés, hogy elégedett lenne önmagával vagy épp a csapattal. Mindez nagyon inspiráló nekem, mint klubvezetőnek, de úgy gondolom, hogy az edzőknek és játékostársainak is motiváló.”

Eduarda Amorim: „Rendkívül megtisztelő, hogy Győrben fejezhetem be a karrierem. Örülök annak, hogy a klubvezetés is nyitott volt arra, hogy ezt a két évet itt töltsem, így most nagyon boldog vagyok. A legutóbbi Bajnokok Ligája döntő és a győzelem olyan lökést adott, hogy eldöntöttem, még két évig folytatni szeretném a kézilabdázást, és szeretnék még újabb trófeákat nyerni. Könnyű döntést hoztam, hiszen az ETO a legjobb csapat a világon.”



Eduarda Amorim eredményei Győrbe igazolása óta:

4x Bajnokok Ligája-győztes,
9x magyar bajnok,
9x Magyar Kupa-győztes,
a Világ legjobb kézilabdázó nője (2014),
a Bajnokok Ligája legjobb balátlövője (2014),
a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosa (2016, 2017),
világbajnok (2013),
világbajnokság legértékesebb játékosa (MVP)



Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap / Nagy Kata

2018-09-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk