Kézilabda kupa

Eduarda Amorim magyar állampolgársági esküt tett

Eduarda Amorim az állampolgársági eskü letételét követően nagy büszkeséggel nyilatkozott:

– Igazán büszke vagyok, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Nagyon régóta élek itt, és úgy érzem, teljesen befogadott ez az ország. Magyarország a személyes és játékos tör- ténelmem része már, és hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarország, benne Győr állam- polgára lehettem. Szeretném megköszönni a családom, a férjem, a klubom és dr. Bartha Csa- ba elnök úr támogatását. Továbbá szeretném megköszönni ügyvédem, dr. Németh Imre se- gítségét az egész folyamatban. Különösen szeretnék köszönetet mondani a magyar kormány- nak, Győrnek, minden polgárának, Borkai Zsolt polgármester úrnak, akik lehetővé tették azt, hogy hivatalosan kimondhatom, hogy Magyarország is a hazám.


A polgármesteri hivatalban megrendezésre kerülő eskütételre a Győri Audi ETO KC elnöke, dr. Bartha Csaba is elkísérte játékosát, így is biztosítva Eduarda Amorimot támogatásáról.

– Nagy örömmel hallgattam, amikor Eduarda Amorim megkeresett, hogy szeretné a brazil mellett a magyar állampolgárságot is felvenni. Természetesen azonnal biztosítottam támoga- tásomról, ezért is voltam jelen, amikor ma letette az állampolgársági esküt, melyhez ezúton is gratulálok neki. Eduarda Amorim „Duda” eddigi győri kézilabdás pályafutása alatt renge- teget tett a klub és a magyar sport sikereiért, igazi vezéregyéniséggé vált a pályán és a pá- lyán kívül is. Profizmusával és hozzáállásával igazi példakép a feltörekvő generációk számára. Bízom benne, hogy még sok szép élménnyel gazdagodik az elkövetkező években Magyar- országon egyaránt a pályán, s a civil életében is.

Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap / Nagy Kata

 

2018-12-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk