Kézilabda kupa

Eduarda Amorim az évtized legjobb női játékosa

Az edzőkből, legendás egykori játékosokból és szakújságírókból összeálló zsűri minden poszton három jelölt közül szavazhatta meg a számára a legjobbat, emellett a szurkolók is leadhatták voksaikat. Védekező poszton Eduarda Amorim mellett versenyben volt még a szintén győri zöld-fehér színekben játszó Beatrice Edwige, aki a dániai Európa-bajnokság legjobb védekező játékosa lett, vala- mint Kelly Dulfer,  a Borussia Dortmund játékosa. A balátlövő világklasszis maga- san a legtöbb szavazatot nyerte el a zsűritől, szám szerint 49-et. Két vetélytársa, Beatrice Edwige 18, míg Kelly  Dulfer mindössze 5 voksot kapott. A védekező já- tékos posztjára leadott közönség szavazatok 80%-át is „Duda” kapta, így ezen a poszton ő találtatott a legjobbnak.

A posztok legjobbjai közül megválasztották az Évtized kézilabdázóját is. Itt na- gyon szoros verseny alakult ki. Az elmúlt tíz év legjobbjáról döntő voksoláson Eduarda Amorim, valamint a korábban szintén Győrben játszó norvég Heidi Löke között döntetlen alakult ki (49-49), így a szurkolók leadott voksai száma döntött a brazil játékos javára (2800-1874).

Az évtized álomcsapata:

Kapus:
Katrin Lunde (Vipers Kristiansand, Norvégia);

Jobbszélső:
Jovanka Radicsevics (Buducsnoszt, Montenegró);

Jobbátlövő:
Nora Mørk (Vipers Kristiansand, Norvégia);

Irányító:
Nycke Groot (Odense Håndbold, Hollandia);

Balátlövő:
Cristina Neagu (CSM Bukarest, Románia);

Balszélső:
Camilla Herrem (Sola, Norvégia);

Beálló:
Heidi Løke (Vipers Kristiansand, Norvégia);

Védekező specialista:
EDUARDA AMORIM (Győri Audi ETO KC, Brazília)

Nagyon örülök ennek az eredménynek, nagyon különleges visszatekinteni és megnézni, hogy hány jó pillanatot éltem meg karrierem során. Nagyon hálás vagyok minden támogatásért és mindenkinek, aki ennyi év alatt követett engem és csapattársaimat. Ez egy boldog pillanat! Köszönjük a Handball Planet és a Nexe elismerését – nyilatkozta a portálnak Eduarda Amorim a hír vétele után.


A szavazás menetéről bővebben itt olvashat.

2021-01-26

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk