Kézilabda kupa

DVSC: Szilágyi Zoltán váltja Köstner Vilmost a szezon végén

Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, hiszen jó helyen vagyok a Vácnál, nagyszerű csapatnál dolgozom, ahol rengeteget fejlődtek a játékosok – kezdte mondandóját Szilágyi Zoltán, aki a Loki 21. edzője lesz.Németh Andrással is remekül tudunk közösen dolgozni, jó a munkakapcsolatunk, korrektek a viszo- nyok. Mégis megtisztelő, hogy egy ilyen komoly hagyományokkal és szurkolói bázissal rendelkező csapat keresett meg. Ábrók Zsolt vázolta, hogy milyen komoly célokért akar küzdeni a klub, úgy éreztem, örömmel lennék részese ennek a folyamatnak. Az én koromban ambiciózusnak, motiváltnak kell lenni, s engem vonzanak ezek a kihívások. A cél, hogy a DVSC legyen a harmadik legerősebb magyar klub, én pedig minél több érmet szeretnék nyerni!

Szilágyi Zoltán számára nem csak ellenfélként ismerős a cívisváros, hiszen gye- rekként három évet töltött itt, amikor édesapja, az egykori világválogatott kézilabdázó, Szilágyi István a Debreceni Dózsa játékosa volt.

Nem maradt nyom nélkül az életünkben az a három év, amit itt töltöttünk – folytatta a DVSC leendő mestere. – Nagyon megszerettük a várost és ma is nagyon sok barátunk van itt, úgyhogy nem érkezem idegen közegbe. Amikor apu itt játszott, nem csak a Dózsa meccseire jártam, hanem az akkor Komáromi Ákos keze alatt formálódó DVSC-t is sokszor láttam játszani. Az a csapat lett később bajnok, én pedig most a másik legendás debreceni edzőtől veszem majd át a csapatot, attól a Köstner Vilmostól, akivel kétszer is EHF-kupát nyert a klub. Már akkor is érezhető volt, hogy Debrecenben mennyire szeretik a sport- ágat, ez azóta sem változott. Az ellenfél edzőjeként is tapasztaltam, hogy ez a szeretet a mai napig él, s úgy látom, a menedzsmentnek köszönhetően minden együtt van ahhoz, hogy ismételten szép sikereket érjen el a klub. De ez a jövő, hiszen 2021 júniusáig azon fogok dolgozni, hogy a Vác minél sikeresebb legyen!

A magyar első osztály élmezőnyéből a Vác és a DVSC épít leginkább a magyar fiatalokra, így a koncepció nem lesz ismeretlen az új vezetőedző számára.

Hasonló a két klub filozófiája, ezért is szimpatikus számomra a debreceni csapat – fejezte be nyilatkozatát Szilágyi Zoltán. – Vácon nagyon sokat fejlődtek a fiatalok az elmúlt években, a jelenlegi Európa-bajnokságra készülő keretben is több játékosunk van, olyanok, akik néhány évvel ezelőtt még utánpótláskorú kézilabdázóként kezdték el itt a munkát, s jutottak el idáig. Szép feladat volt, s ezt szeretném Debrecenben is folytatni!

Forrás:
DVSC Schaeffler honlap


2020-11-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk