Kézilabda kupa

DVSC: Svéd jobbátlövő érkezik a Bajnokok Ligájából

A 180 centiméter magas balkezes átlövő H 65 Höör csapatánál ismerkedett meg a sportággal, innen került a szintén svéd Lugi HF együtteséhez, ahol már 17 évesen bemutatkozott az európai kupaporondon. A svéd korosztályos váloga- tottal U17-es Európa-bajnoki arany-, és U19-es Európa-bajnoki bronzérmet szer-. zett. Elinore 23 éves korában váltott országot, a norvég Larvik HK játékosa lett. 2021-ben Norvégián belül került új csapathoz, ekkor szerződött a Bajnokok Ligá- jában szereplő Storhamar Handball Elite gárdájához. Két-két ezüstérmet szerzett a svéd (2012, 2013) és a norvég (2021, 2022) bajnokságban. A jelenleg is zajló Bajnokok Ligája szezonban a 14 mérkőzésen lépett pályára, 15 gólt jegyeztek fel a neve mellé, egy sárga lapot kapott és nyolc alkalommal állították ki két perc- re. Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligájában Marie Johansson (teljes neve Marie Johanna Elinora Johansson) néven szerepel.

 – Nagyon várom, hogy a következő szezonban a debreceni csapat tagja le- hessek – nyilatkozta a DVSC Schaeffler el honlapjának Elinore Johansson. –  A klubnak nagy céljai vannak, és remélem, hogy hozzá tudok járulni ahhoz, hogy ezek a célok valóra váljanak. Erős bajnokságban játszhatok nyártól, melynek csapatai rendre ott vannak az európai kupákban. Láttam a DVSC-t, jól játszott a csapat, tetszett a stílusuk, a csarnok hangulata pedig egészen különleges.

Címlap fotó: Svein André Svendsen

2023-03-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk