Kézilabda kupa

Dunaújvárosi KKA: négy játékos távozik, három érkezik

        A távozások mögött nyilvánvalóan különböző és összetett okok játszanak szerepet – kommentálta a változásokat Szemenyei István, az akadémia ügyvezetője –, de az egész átigazolási időszakkal kapcsolatban kiemelném, hogy nem tudunk és nem is akarunk nálunk tehetősebb klubokkal versenyezni. Bízunk benne, hogy távozó játékosaink a bajnokság végéig kifogástalanul teljesítenek, s utána pedig sok sikert kívánunk nekik további pályafutásukhoz. Több játékosunk, így Cifra Anita, Camila Micijevic is hosszabbított, Csapó Kyra Metzből, Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza Dunaújvárosba, s természetesen sok szeretettel várjuk Sirián Szederkét is, aki egy nagyon tehetséges játékos, nem véletlenül mutatkozhatott már be a felnőtt válogatottban is. Monori Orsolya sérülése és Bulath Anita távozása miatt a szakvezetés tárgyal egy belső poszton használható játékossal is, vele közel a megállapodás, ahogy lezárjuk, úgy természetesen erről is értesítjük szurkolóinkat.
        A közelmúltban több nyilatkozat is megjelent a klubok részéről a fizetésekről a külföldi és a magyar játékosok viszonylatában, mi ezzel kapcsolatban tartjuk azt az álláspontot, hogy nem szeretnénk belemenni egy esetleges bérversenybe, mert a jövőnkre, stabilitásunkra is gondolni kell. Mi továbbra is próbálunk magyar fiatalokat szerephez juttatni. Már kopogtat a felnőtt csapat kapuján Nagy Zsuzsanna, Mihály Petra, Braun Csenge, jelenleg is felnőtt együttest erősíti Vártok Ramóna, Grosch Vivien, Klujber Katrin, Molnár Beatrix és Nick Viktória is, s még több saját nevelésű játékost szeretnénk felhozni a felnőtt kerethez. Nem feledkezzünk meg kölcsönadott játékosainkról, Kemény Dóráról, Moutsogianni Dorkáról sem, akiknek természetesen figyeljük a fejlődését. Az ifjúsági korosztály befejezése és a felnőtt NB I mezőnye között van egy jelentős szakadék, amit mi fiatal játékosaink forgatásával, különböző szintű versenyeztetésével próbálunk áthidalni, hiszen hosszú távra tervezünk velük.
      – Nemcsak a felnőtt csapat keretében, hanem a szakmai stábban is lesz változás. Horváth Tibor távozik az irodavezetői posztról, az ő feladatkörét szétosztjuk a stáb tagjai között, illetve Imre Vilmos klubmenedzseri pozíciót tölti majd be egyesületünknél. Az ő feladatai között szerepel majd a szakmai munka segítése, tartja majd a kapcsolatot a szövetséggel, a ligával, igyekszik segíteni a tehetséges játékosok felkutatásban is. Az ő kvalitásait ismerjük, ráadásul egy újabb dunaújvárosi kötődésű szakembert hozunk haza, ez is nagyon fontos szempont volt Imre Vilmos tudása, tapasztalata és kapcsolatrendszere mellett.


Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza a Kohászhoz

 


Forrás: Dunaújváros KKA honlap – Fotó: Dunaújváros Online/Siófok KC

2018-03-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk